Lansering av havvindrapport

Lansering av havvindrapport

Lansering av havvindrapport 2560 1920 Maritime Bergen

Fra venstre: Stig Waage, Liv Kari Eskeland, Odd Harald Hovland, Jan Kristian Haukeland, Jørgen Theodorsen, Siv Remøy-Vangen, Even Storheim, Kai Stoltz og Ivar Singstad.

Årets globale markedsrapport for havvind fra Norwep ble presentert under tirsdagens frokostmøte ved Grand Bergen.

Tirsdag 7. september var det endelig klart for frokostmøte igjen. 70 stykker var samlet til frokostmøte ved Grand for å følge lanseringen av Norwep sin årlige globale markedsrapport for havvind. Møte ble arrangert i samarbeid med GCE Ocean Technology og Norwep.

Rask utvikling
Jørgen Theodorsen fra Norwep gav deltakerne et dypdykk i årets rapport og viste hvordan markedet for havvind har endret seg gjennom det siste året.

Hovedfunnet fra rapporten er at utviklingen innen havvind går fort – enda fortere enn hva vi tidligere har forutsett. Nå er det viktig at Norge henger med på utviklingen og at vi øker ambisjonene for hvor mange gigawatt vi skal bygge ut, sa Theodorsen.

Jørgen Theodorsen fra Norwep presenterte nøkkelfunnene fra årets havvindrapport.

Innspill fra næringslivet
Flere medlemsbedrifter var også på scenen. Både DOF og Odfjell Oceanwind presenterte deler av havvindsatsingen deres. Stig Waage fra Odfjell sin fleksible løsning for å elektrifisere offshoreinstallasjoner på norsk sokkel ved bruk av havvind.

Denne løsningen er billigere, bedre og mer innovativ enn å elektrifisere med kraft fra land, sa Stig Waage.

Stig Waage fra Odfjell Oceanwind presenterte sin fleksible løsning for å elektrifisere offshoreinstallasjoner med kraft fra havvind.

Trenger et hjemmemarked
Frokostmøte ble avsluttet med en panelsamtale mellom Odd Harald Hovland (AP) og Liv Kari Eskeland (H). Selv om de vegret seg for å komme med konkrete løfter i valgkampinnspurten var begge politikerne enige om at utviklingstempoet må økes.

Det er viktig at vi klarer å bygge videre på kompetansen vi allerede har i næringslivet vårt og at vi klarer å skape et hjemmemarked, sa Odd Harald Hovland.

Odd Harald Hovland (AP) og Liv Karie Eskeland (H) i samtale med Even Storheim (t.h.) om Norges havvindsatsing under frokostmøtet ved Grand.

Flere aktører fra både næringslivet og akademia har pekt på at regjeringens prosess fra åpning av nye havvindfelt til ferdige prosjekt vil ta for lang tid.

Dette er viktig for norsk industri. Nå er det viktig at vi lytter godt til næringslivet og behovene deres i den videre prosessen, sa Liv Kari Eskeland.

Endelig frokostmøter igjen
For første gang siden pandemien startet, var Maritime Bergen sin frokostmøter endelig tilbake tirsdag 7. september.

Det er helt fantastisk å endelig kunne invitere medlemmene våre tilbake til fysiske arrangementer og frokostmøter. Jeg kan love at det blir mye spennende innhold fra Maritime Bergen utover høsten, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen.

Neste frokostmøte blir allerede tirsdag 5. oktober i samarbeid med DNB. Temaet blir Fit for 55 og EU-taksonomi for maritim næring.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler