2016 blir et tøft år for norsk oljeservice

2016 blir et tøft år for norsk oljeservice

2016 blir et tøft år for norsk oljeservice Maritime Bergen

EYs ferske oljeserviceanalyse viser at 2016 vil bli et tøft år for norsk leverandørindustri.

  • Ingenting av det vi ser i dag tyder på at situasjonen vil bli bedre i morgen. Aktiviteten er allerede hardt rammet, og vi forventer en ytterligere nedgang i 2016. I tillegg vil regnskapstallene i 2016 lide fordi valutaeffekten i stor grad er tatt ut fra 2014 til 2015, sier partner Espen Norheim i EY til sysla.no.

Det er en sammensatt forklaring på de dystre modellene, og det fokuseres særlig på fire effekter. For det første har den sterke dollaren og den svake kronen kamuflert omsetningsfallet, men ettersom valutaeffekten nå er tatt ut vil tallene for 2016 bli verre. For det andre har ikke eksportmarkedet fått den samme smellen som hjemmemarkedet fikk i 2014 og 2015, dette kan derimot skje snart. For det tredje ønsker også britene å få oppdrag på norsk sokkel, noe som øker presset her til lands. Og til slutt ser vi at en rekke store utbygginger, som Goliat og Ivar Aasen, snart er ferdigstilte. Etter dette vil det derimot ikke skje store utbygginger på en stund.

Til tross for at EYs oljeservicerapport ikke vurderer markedets tilstand utover 2016, mener analytikerne at utsiktene heller ikke er særlig lystige for 2017. I følge Arnt Inge Enoksen, leder for transaksjonsrådgivning i EY, vil det ta tid å få sving på bransjen igjen.

Foto: Glenn Stangeland

Foto: Glenn Stangeland

  • Selv om oljeprisen skulle gjøre et uventet hopp i løpet av kort tid, tror vi at 2017 også vil bli krevende. Det vil ta tid å få bransjen i sving igjen. Først skal oljeselskapene optimalisere balansene sine, så skal de legge neste års budsjett og da først kan økningen komme leverandørene til gode, sier Enoksen.

Les hele saken her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler