Deepsea decarbonisation

Deepsea decarbonisation

Deepsea decarbonisation 2560 2560 Maritime Bergen

Norge og Vestlandet spesielt, leder an elektrifisering innenfor kortdistanse skipsfart og grønn teknologi. Vi ønsker at verden skal se til Vestlandet og Bergen, for å finne svar på de globale utfordringene. Maritime Bergen (MB) og våre medlemmer ønsker å bidra og være med å lede det grønne skiftet. For MB betyr dette i det store og hele om å ta samfunnsansvar og levere på vårt mandat.

Det er ingen enkel jobb å «bare implementere» løsninger, produkter og teknologi på kort og langdistanse shipping. Grunnen til dette er de lengre avstandene, størrelsene på skipene, infrastruktur og et globalt handelsmønster som er langt fra standardisert. I tillegg er det store kostnader knyttet til å være first mover, samt risikoen knyttet til å investere i prototype produkter.

Maritime Bergen vil derfor i samarbeid med NCE Maritime CleanTech starte prosjektet dekarbonisering av deep-sea shipping. Ved å invitere rederier og sentrale aktører innenfor den maritime verdikjeden inn i et felles prosjekt ønsker vi å kartlegge: dekarborisering av global shipping.

Prosjektet skal bidra til å redusere klimagassutslippene og sørge for en maritim bærekraftig industri, hvor hensikten er å gi næringen mulighet til å identifisere og iverksette konkrete initiativ. Ved å være en pådriver vil vi ta en inkubator rolle, slik at skipsfart skal kunne møte de strengere utslippskravene de nå står ovenfor.

Målgruppen for prosjektet er i all hovedsak rettet mot våre medlemmer. Dette inkluderer rederier, systemintegratorer, batterileverandører, energiselskaper og havner. Prosjektet vil også knytte seg til utdanningsinstitutter og forskningsmiljøene lokalt, men også regionalt.

Investeringene som gjøres i dag, gitt at skipene opprettholder sin levetid som i dag på 30 år, vil derfor avgjøre om vi vil nå målene med å redusere klimagass utslippene innen 2050.

For spørsmål og mer informasjon om prosjektet ta kontakt med siv@maritimebergen.no

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler