CCB satser på Ågotnes

CCB satser på Ågotnes

CCB satser på Ågotnes 2560 2560 Maritime Bergen

Coast Center Base AS på Ågotnes har vært gjennom tøffe år, men omstiller seg til ny vekst og høyere aktivitet. – CCB er gode på riggvedlikehold, klassing og modifikasjoner av offshore-installasjoner, men fremover satser vi mer også på maritime tjenester utenfor gass- og oljenæringen, forklarer viseadministrerende direktør Cristian Carter.

En historisk dokk og et samarbeid med Frydenbø er noen av grepene CCB tar for å omstille seg for ny vekst. Christian Carter inviterte med seg Maritime Bergen og viste frem nyvinninger og strategiske grep som basen med det verdensledende subseasenteret på Ågotnes nå tar for å styrke sin posisjon som et maritimt tyngdepunkt i verden.

Ombygging av en jack-up som nå får lengre bein og bygges om til boligmodul, og skal fungere som boligplattform for Johan Sverdrup-feltet når CCB Yards er ferdig

Ombygging av en jack-up som nå får lengre bein og bygges om til boligmodul, og skal fungere som boligplattform for Johan Sverdrup-feltet når CCB Yards er ferdig. med sitt arbeid.

Med lave oljepriser og fallende aktivitet har CCB måttet redusere antall ansatte fra nesten 250 til nærmere 100 de siste årene. For å sikre seg flere bein å stå på dreier selskapet seg fra rigg til skip blant annet ved å signere Frydenbø Industrier som en strategiske samarbeidspartneren for å styrke seg på det maritime.

Coast Center Base AS (CCB) har tidligere gjort det godt innenfor riggvedlikehold, klassing og modifikasjoner, og videreutvikle sin verdensledende kompetanse innenfor subsea. Men fremover skal det nå også satses på maritime tjenester utenfor olje- og gassnæringen.

– Gjennom samarbeidet med Frydenbø Industri sikrer vi oss både kapasitet og kompetanse innenfor motor og elektrotekniske tjenester, og dette vil gi oss flere bein å stå og sikre ny aktivitet til en base med god plass til å ekspandere, sier Christian Carter. Han viste frem litt av aktiviteten på basen da daglig leder i Maritime Bergen, Harald Victor Hove, gjestet CCB i vinterferieuken.

-Det er spennende å se hvilke grep som gjøres for å videreutvikle et av regionens viktigste miljøer for offshore- og maritim virksomhet. Jeg er en stor fan av at medlemmene våre samarbeider der de kan og konkurrerer der de må, så jeg gleder meg til å følge Frydenbø-CCB-samarbeidet tettere i fortsettelsen, sier Hove.

Den eldre dokken CCB kjøpte fra Bergen Group nå har fått sitt første oppdrag på Ågotnes.

Den eldre dokken CCB kjøpte fra Bergen Group har nå fått sitt første oppdrag på Ågotnes.

Hove er også begeistret over at en 100 år gammel dokk fra Laksevåg får nytt liv hos CCB. Noryards var sistemann som brukte dokken fra 1912, men etter at disse gikk konkurs i 2016 ble dokken solgt og endte på Ågotnes. Her skal den brukes til blant annet vedlikehold av skip og fartøy, et nytt satsningsområde for basen. – Vi får her en funksjon som vi ikke har hatt tidligere og tilstanden på denne ærverdige dokken er absolutt god og som vi kan se så har vi allerede tatt imot første skip i 100-åringen så dette har vært gøy fra dag 1, sier Carter.

Hove er glad for at den lange maritime tradisjonen fra Laksevåg ivaretas og videreutvikles med nye forretningsmuligheter – selv om det skjer litt lengre ute i havgapet. – Dette er et eksempel på hvordan nytenkning og tradisjon møtes på en veldig fin måte, og dette styrker hele vår maritime region, forklarer Hove.

Christian Carter understreker at nye aktivitet skal det bli og at plassproblemer ikke er noe basen merker noe til med det første. – Vi har god plass til planlagt vekst i aktivitet og funksjon, og vi kan samtidig møte de fleste behov som ligger foran oss. Vi har også god plass til havnevirksomheten som i dag foregår i Bergen sentrum, sier Carter og viser frem ferdig opparbeidet tomteland nord på baseområdet. – Her finner du alt du trenger fra terminalområder, ramper og kaifronter, så vi er klare for ny vekst, smiler Carter vel vitende om at havnediskusjoner i bergensregionen er et ømtålig og langdrygt debattema.

- Omstillingen er forbilledlig og skaper nye muligheter for hele den maritime regionen, både med dokken og samarbeidet med vårt andre medlem Frydenbø, sier Hove.

– Omstillingen er forbilledlig og skaper nye muligheter for hele den maritime regionen, både med dokken og samarbeidet med vårt andre medlem Frydenbø, sier Hove.

Daglig leder i Maritime Bergen er imponert hva CCB får til og avslører samtidig at også Maritime Bergen har ekspansjonsplaner.
– Vi er en maritim region i verdensklasse og derfor øker vi vår aktivitet, både i bredde og omfang. Vi har en god dialog med blant annet CCB om også å gjennomføre aktiviteter som seminarer og møter i flere deler av vår region enn Bergen sentrum. Vi skal således bidra til aktivitetsveksten her på Ågotnes fremover, slår Hove fast.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler