Corvus Energy med Bergensbasert batterifabrikk

Corvus Energy med Bergensbasert batterifabrikk

Corvus Energy med Bergensbasert batterifabrikk 1500 844 Maritime Bergen

Det Norsk-Canadiske selskapet etablerer batteriproduksjonen sin i Bergen, og bidrar til ytterlig styrking av det norske maritime markedet og den maritime klyngen i Bergensregionen.

Nye fergeanbud og stor etterspørsel etter hybride energisystemer i offshore- og shippingsektoren er noe av det som har styrket det norske maritime markedet. Denne oppturen ønsker Corvus å bli med på, og bygger nå en batterifabrikk i Bergen.

– Batterirevolusjonen innenfor maritim sektor er i full gang, og Norge er et sentrum for utviklingen. Vi ønsker å levere de beste løsningene i bransjen, og produksjon i Norge vil gjøre det mulig for oss å raskt teste ut og utvikle nye løsninger som kan svare på behovet som kommer de neste årene, sier Geir Bjørkeli, konsernsjef i Corvus Energy til sysla.no

NCE Maritime CleanTech, Hordalands egen verdensledende klynge for rene maritime løsninger, bidrar i prosessen gjennom rådgivning og prosjektutvikling.

– Med en batterifabrikk i bergensområdet får industrien nær tilgang til kjerneprodukt som er avgjørende for at skipsfarten skal bli mer miljøvennlig og mer lønnsom for rederne, sier daglig leder i NCE Maritime Cleantech, Hege Økland.

Hordaland fylkeskommune (Hfk) og Invest in Bergen er også med på løpet. Hfk bidrar med 500.000 i arbeidet med å finne en god produksjonslokasjon i Bergen – et område valgt grunnet sin sterke maritime klynge med nærhet til kunder og marked.

I forlengelsen av den nye batterifabrikken vurdere også Corvus Energy å etablere et FoU-miljø innen batteriteknologi i Norge og Canada. Ved å kobles opp mot etablerte og relevante FoU-miljø i Bergen vil samarbeidet føre til at både industriaktører og forskningsinstitusjoner drar nytte av hverandre og styrkes.

 

Vi ser med glede på nye tiltak og etableringer som vil være med å styrke den maritime klyngen i Bergensregionen, og vi ønsker vårt medlem Corvus Energy lykke til med nyetableringen, sier Harald Victor Hove, daglig leder i Maritime Bergen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler