Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Et HAV av muligheter!

22 March-17:00 - 20:00

Bergen skal være en sjøfartsby i verdensklasse og det er avgjørende å øke rekrutteringsgrunnlaget, og få en større andel kompetente kvinner som dekker næringslivets behov. Et HAV av muligheter, 22. mars 2018, skal synliggjøre og rekruttere til realfaglige- og maritime utdanningsløp, og jenter i videregående skole skal bevisstgjøres mulighetene ved slike valg. 

I en av Norges største kompetansebaserte bransje finnes det uante muligheter og næringen er avhengig av nok og riktig kompetanseproduksjon. Jenter er fortsatt en uutnyttet ressurs i det maritime. For å øke kvinneandelen og synliggjøre næringen mener vi dette er et viktig tiltak. Et HAV av muligheter vil fungere som en maritim øyeåpner for jenter i ung alder.

I tillegg til jenter i videregående skole er arrangementet også åpent for kvinnelige lærere, rådgivere, foresatte og andre interesserte. Et HAV av muligheter er en rekrutteringskveld for å introdusere jenter for mulighetene som ligger i å velge en realfaglig, maritim og/eller teknisk studieretning.

Erfaring viser at kvinnelige rollemodeller er avgjørende i rekruttering av jenter, og det har større effekt når det kjøres egne jentesesjoner. Gjennom speed-presentasjoner vil kvinner fortelle om sine utdanningsvalg og dele av erfaringer fra bransjen. Utdanningsinstitusjoner og maritime bedrifter stiller med stand for å svare på spørsmål fra de deltakende jentene for å inspirere jenter til å velge det kompetanseløpet som det maritime trenger.

Spre gjerne arrangementet til målgruppen; Jenter i 9. og 10. og på videregående skoler! Påmeldingslink her. 

For spørsmål om arrangementet, kontakt line@maritimebergen.no

Del innhold

Details

Date:
22 March
Time:
17:00 - 20:00

Venue

VilVite
Thormøhlensgate 51
Bergen,
+ Google Map