Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

HAVlunsj

18 January-11:30 - 12:30

«Havnæringene i tall: Et hav av muligheter for gründeren?

Velkommen til HAVlunsj med Maritime Bergen!

Havet er Vestlandets fremste sysselsetter for innbyggere i alle de fire vestlandsfylkene, og flere nyetableringer innen marin, maritim, ikke-fornybar og fornybar næring gir grunn til å tro på at flere i fremtiden vil leve av havet. Hvor kommer nyetableringene? Hvilke bransje sysselsetter flest og hvor er omsetningen størst? Finnes det geografiske forskjeller for dem som etablerer seg og er det regionale forskjeller for at gründeren lykkes? På oppdrag fra Vestlandsrådet er det utarbeidet nøkkeltall for havnæringene langs Vestlandskysten og på årets første HAVlunsj presenteres disse med et særlig dypdykk for havgründerne.

Lasse Kolbjørn Anke Hansen er spesialrådgiver i Hordaland fylkeskommune og tallknuser på alt som har med de havrelaterte næringene på Vestlandet å gjøre. Han vil dykke ned i et hav av tallmateriale om havnæringene og peke på utviklingstrekkene som en havgründer må ha med seg når han eller hun tar fatt på drømmen om å skape sin egen arbeidsplass i havet.

Advokatfirmaet SANDS tar deretter for seg de største utfordringene i tidssyklusen for et oppstartsselskap og gir råd og vink om hvordan gründeren kommer seg velberget gjennom den spennende seilasen fra oppstart til markedsleder.

Lunsjmøte er åpent for alle og er en fin arena til å bli kjent med andre i næringen. Del gjerne med samarbeidspartnere og andre du tror kan ha nytte ut av innholdet.

Det vil bli servert lunsj, så dette kan man ikke gå glipp av! Meld deg på her. 

HAVlunsj er en serie med lunsjmøter i regi av Maritime Bergen, GCE Subsea, NCE Seafood Innovation Cluster, Bergen Teknologioverføring – BTO/Nyskapingsparken Inkubator, NCE Maritime CleanTech og Marineholmen. HAVlunsj skal være en uformell møteplass for havnæringene, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging. HAVlunsj blir arrangert en torsdag i måneden.

Del innhold

Details

Date:
18 January
Time:
11:30 - 12:30