Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Maritim jus – Akvakultur og arealplanlegging i sjø – hvordan unngå forvaltningskaos

4. May 2018-11:00 - 12:00

Tillatelse til bruk av sjøarealer, både for akvakultur og andre formål, involverer en hel rekke myndighetsorganer. Kommune, fylkeskommune, fiskeri- og akvakulturmyndighet, forurensningsmyndighet, Mattilsynet og havne- og farvannsmyndighet. Regelverket forutsetter at myndighetens saksbehandling skal være effektiv og koordinert.

Likevel ser en ofte i praksis at ulike myndigheter vil bestemme over de samme tingene, og at de har liten respekt og forståelse for andre myndighetsorganers virkefelt.

Men hvilke regler gjelder? Hvilke bånd må de ulike forvaltningsorgan legge på seg selv? Og hvordan skal en unngå at arealplanlegging i sjø blir et forvaltningskaos som er umulig for næringsdrivende å forholde seg til?

Dette blir tema for lunsjmøte på kommunehuset i Austevoll 4. mai 2018. Foredragsholdere er advokatene Halfdan Mellbye og Lars S. Alsaker fra SANDS. Begge har forvaltningsrett som sine spesialfelt og jobber mye med havbruksrett og plan- og bygningsrett. Avslutningsvis vil stortingsrepresentant og leder av Hordalandsbenken Ove Trellevik (H) oppsummere veien videre for utviklingen av marin næring.

Program: 

11.00: Registrering & kaffe/rundstykker

11.15: Velkommen ved ordfører Morten Storebø

11.20: Akvakultur og arealplanlegging i sjø – hvordan unngå forvaltningskaos ved Halfdan Melbye og Lars S. Alsaker, advokatfirmaet SANDS

11.50: Rigget for vekst ved stortingsrepresentant Ove Trellevik (H)

12.00: Takk for i dag!

Sted: Kommunehuset i Austevoll (Birkelandsvegen 2, 5392 Storebø)
Tid: 4.mai kl. 11:00 – 12:00 (Servering av lunsj)
Pris: 450,- (Gratis for medlemmer i Maritime Bergen)
Påmelding: Følg link.

 

Del innhold

Details

Date:
4. May 2018
Time:
11:00 - 12:00

Venue

Kommunehuset i Austevoll
Birkelandsvegen 2
Storebø, 5392
+ Google Map