Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Rom Masterclass

25. October 2018-20:00 - 22:00

Høsten 2018 inviterer Statsraaden Bar&Reception til Bergens første rom- masterclass.

Rom er en myteomspunnet drikk med en utrolig spennende historie og med sterk tilknytning til seilskutetiden. Statsraad Lehmkuhl hadde selv med seg flere tusen liter med rom i eikefat over Atlanteren høsten 2016, en rom som er tilgjort av den prisvinnende Stig Bareksten (mannen bak Bareksten- gin).

Rom har i det hele tatt merket en velfortjent og stadig større oppmerksomhet de siste årene. Inspirert av tilsvarende «rum- masterclass» i London ønsker Statsraaden Bar&Reception å bidra til mer kunnskap om denne drikken i Bergen. Den siste torsdagen i august, september, oktober og november vil Statsraaden invitere til rom- masterclass. Dette vil bli fire flotte samlinger med foredrag og smaksprøver hvor bakgrunn og historie fro de ulike romtypene blir presentert av de mest kunnskapsrike og lidenskapelig personer i landet.

Rom- masterclass er åpent for alle og blir Bergens første arrangement som er dedikert utelukkende til rombrennevin. Man kan delta på en eller flere av kveldene. (Du kan enten kjøpe enkeltbillett til hver av kveldene eller kjøpe rabattert billett til alle fire kveldene. Kun 60 plasser ledige per kveld.) Det vil bli servert ulike smaksprøver hver kveld og presentert bakgrunnen og historien for de ulike typene rom. 5 smaksprøver er inkludert per kveld.

Torsdag 25.10: Vidman sine skjulte skatter
Vidman elsket rom så mye at han startet eget importselskap av rom for å få fatt i flaskene som ellers ikke var mulig å få tak i Norge. Denne Bergenske tjuagutten har begeistret gjester i over 20 år med fantastiske romopplevelser i Bergen, Oslo og London. Han reiser til stadighet på rom-messer for å oppdage nye skjulte skatter, og nå er han klar for å dele med oss!
Denne kvelden blir vi mer kjent med følgende romtyper: Ron Millonario Solera 15 – Ron Millonario XO – Pussers navy gunpowder strength – Opthimus 25 – El Presidente 23

Sted: Statsraaden Bar&Reception
Tid: kl.20.00 – ca. 22.00
Pris kr. 400

Kjøp billetter her. 

Del innhold

Details

Date:
25. October 2018
Time:
20:00 - 22:00

Venue

Statsraaden bar
Bradbenken 2
5003 Bergen,
+ Google Map