For få jenter på sjøen

For få jenter på sjøen

For få jenter på sjøen Maritime Bergen
På stand. Foto: Tor Farstad

På stand. Foto: Tor Farstad

For femte år på rad arrangerte Maritimt Forum Bergensregionen i samarbeid med VilVite, det etter hvert så anerkjente arrangementet «Et HAV av muligheter» denne uken. Over 150 jenter deltok på karrièrekvelden.

Alle kom for å vite hvorfor realfaglig kompetanse er så praktisk og nyttig ved yrkesvalg, spesielt når havrommet er arbeidsplassen jentene på sikt ønsker å ha som arbeidsplass.

Langveisfra
De 150 jentene som deltok kom enten fra ungdom- eller videregående skoler – ikke bare Bergen, men fra Os, Austevoll og Dale. Og dette var kanskje ikke helt uten grunn, da programmet inneholdt inspirerende og gode foredrag fra kvinner i alle aldre som jobber innen det maritime.

Sjøen passer like godt for jenter
Etter ni kjappe og informative presentasjoner fikk jentene møte foredragsholdere på stand. Blant annet Victoria de Lange, som går siste året på Bergen Maritime fagskole. Victoria har uten tvil valgt sin vei til sjøs. Til høsten skal hun seile som kadett for å bli maskinist og offiser.

– Sjøen passer like godt for jenter, men vi er altfor få der ute, sier Victoria de Lange.

21-åringen savner flere jenter som tar samme valg som henne selv.

På programmet fikk jentene også ta del i to kvinner sin erfaring på Sjøkrigsskolen, hvor de begge nå arbeider.

Godt representert
Videre fikk også jentene treffe representanter fra DOF Subsea, NCE Maritime CleanTech, Universitetet i Bergen, Høyskolen i Bergen, Aker Kværner, NCE Subsea, Grieg Star og Statoil, som også stod på stand.
Realfag er tingen

To ting var alle de kvinnelige foredragsholderne enig om: Det er lov å ombestemme seg og det er utrolig mange flere valg å ta når en velger realfag og en ønsker å jobbe med de blå næringene.
Som prosjektleder i Maritimt Forum, Line Andersen så klokt innledet møtet med å si:

– Med maritim og teknisk kompetanse kommer du langt. Det vil vi vise jentene i dag. Derfor er det viktig med slike rekrutteringsarrangementer.

 

VV eit hav av jenter_mindre

 

 

 

 

 

 

 

Av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler