Fjerner makstaket på nettolønn

Fjerner makstaket på nettolønn

Fjerner makstaket på nettolønn 2560 1920 Maritime Bergen

Regjeringspartiene og Fremskrittspartiet har kommet til enighet omkring revidert nasjonalbudsjett. Fergeprisene går ned 25 prosent og 90 millioner settes til å oppheve makstaket på nettolønnen!

Dette har vi kjempet for og det er viktig for å styrke det maritime miljøet og norske sjøfolk, sier Helge Andre Njåstad, til Maritime Bergen.

 

I fjor ble det enighet om å fjerne taket på nettolønn de tre første terminene – nå utvides dette til å gjelde ut året.

Daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen, har gjennom de siste ukene hatt hyppige møter med beslutningstakerne våre. I sitt møte med Hordalandsbenken nylig frontet Remøy-Vangen blant annet at makstaket på refusjonsordningen nettopp burde fjernes ut året.

Nettolønnsordninger er med på å sikre at Norske rederier med NIS-flagg kan skaffe seg verdifull kompetanse og erfaring. En erfaring som landbaserte, maritime bedrifter får nyte godt av når de norske sjøfolkene en gang gjerne vi mønstre av.

Refusjonsordningen for sjøfolk sikrer også landet vårt konkurransedyktige vilkår sammenlignet med andre sjøfartsnasjoner.

I budsjettavtalen mellom Frp og regjeringspartiene som det ble enighet om før jul ble altså makstaket i ordningen opphevet frem til førstkommende sommer. Et viktig tiltak å videreføre, som til dels kompenserer for de ekstra utgiftene som rederiene har hatt i forbindelse med for eksempel karanteneopphold som blir dekket for de sjøansatte. Krav og utgifter som fortsatt står ved innreise.

Dette er et tegn på at krisen vi nå har vært inne i fortsatt vedvarer og det er gledelig at taket på nettolønn fjernes ut året, sier Siv Remøy-Vangen.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler