God planlegging – nøkkelen til en ryddig prosess

God planlegging – nøkkelen til en ryddig prosess

God planlegging – nøkkelen til en ryddig prosess 2016 926 Maritime Bergen

Tirsdag 5. desember inviterte Maritime Bergen sine medlemmer til frokostseminar innen skipsarbeidsrett.

Foredragsholder Monica Gjerde Sperre fra SANDS snakket til et engasjert publikum om omstillingsprosesser i rederivirksomheter, herunder hva arbeidsgiver må påse at er på plass dersom det oppstår behov for nedbemanning.

Gjerde Sperre gikk gjennom de ulike fasene av en omstillingsprosess og snakket både om saklighetsvurdering, omstillingsplikt og saksbehandlingsreglene ved oppsigelse.

Planlegging og kartlegging

I en eventuell nedbemanningsprosess er det svært viktig å bruke god tid på planlegging og kartlegging av prosessen. Videre er det viktig at man har nødvendig dokumentasjon og drøfter med tillitsvalgte tidlig i prosessen. Det er verdt å merke seg  at bevisbyrden ligger hos arbeidsgiver.

Dette var første gang Maritime Bergen og SANDS samarbeidet om et arrangement, og vi ser frem til mer samarbeid i tiden som kommer!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler