HAVlunsj: Blå bybane – Vanntett konsept eller våt drøm?

HAVlunsj: Blå bybane – Vanntett konsept eller våt drøm?

HAVlunsj: Blå bybane – Vanntett konsept eller våt drøm? 1280 960 Maritime Bergen

Rundt 70 personer møtte opp for å lære med da Maritime Bergen overtok stafettpinnen og arrangerte HAVlunsj.

Tett som regndråper planlegges nye utviklingsområder i Bergen. Møllendal, Damsgård og Solheimsveien er allerede kommet langt, mens Laksevåg og Sandviken har full fart fremover. Godshavnen på Dokken skal flytte ut, og allerede står bedrifter og boligutviklere i kø for å flytte inn i dette nye maritime kollektivet.

Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, Akvariet og andre aktører har bestemt eller uttrykt ønske om å flytte inn. Likevel er det vanskeligere å etablere et godt kollektivsystem på land i en by som har hav på alle kanter. Stadig flere tar derfor til ordet for en blå bybane – hurtigbåt – som kan binde Bergen sammen.

Hvordan utvikler vi indrefileten i Havbyen Bergen, med en blå bybane til det beste for bergenserne som i fremtiden skal bo og jobbe her?

Nancy Jøssang, daglig leder i Opus Bergen, ble ønsket velkommen som første taler ut da næringspolitisk rådgiver i Maritime Bergen introduserte HAVlunsj: Blå bybane torsdag formiddag.

Jøssang, som også ledet Bergen Næringsråds ressursgruppe for byutvikling, tok deltakerne med på et tilbakeblikk med 10 på 10, der næringslivsaktører for noen år siden forsøke få bergenspolitikerne til å love 10 000 nye boliger på 10 år.

– De har ikke komme så langt, sa Jøssang til latter fra salen.

Bakgrunnen var et bilde av transportnettverket i sentrumskjernen, der blå bybane naturlig kan flettes inn.

 

Neste mann ut var Paul Helland, Project Manager Innovation ved NCE Maritim CleanTech. Han presenterte teknologiske løsninger for blå bybane. Publikum var engasjert og det ble åpnet opp for spørsmål etter foredraget.

 

Neste Havlunsj utgår, da heldagskonferansen the ocean gjennomføres 17. september.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler