Havnerådet: Godshavnen flyttes til Ågotnes

Havnerådet: Godshavnen flyttes til Ågotnes

Havnerådet: Godshavnen flyttes til Ågotnes 1000 563 Maritime Bergen

Havnerådet har i dag fattet fattet prinsippvedtak om at godshavnen ved Bergen Havn kan flyttes fra Dokken i sentrum til Ågotnes.

Med dagens enstemmige vedtak fra det øverste organet i Bergen Havn ligger alt til rette for at Ågotnes blir det nye kollektivknutepunktet for gods i Bergensregionen.

– Dette markerer starten på det som kan bli et byutviklingseventyr for Bergen, men enda viktigere for den maritime næringen: at havnen sikres rom til å vokse i det som kommer til å være et utviklingsområde i flere tiår fremover, sier næringspolitisk rådgiver i Maritime Bergen, Petter Haraldsen Haugland.

Det var en begeistret og stolt styreleder i Bergen Havn, Tom Georg Indrevik, Maritime Bergen snakket med rett etter at vedtaket ble offentlig.

– Etter så mange år, er dette et viktig vedtak for å kunne sikre utviklingen av maritim godstrafikk på hele Vestlandet. Det gir store muligheter for videreutvikling av Bergen som sentral havneby i Nord-Atlanteren, forteller Indrevik.

– Hvordan blir veien videre, fra vedtak til virkelighet?

– Nå starter arbeidet med planleggingen. Det må skje sammen med lokale aktører, innbyggere og ikke minst de som skal benytte seg av den nye havnen for best mulig å sikre at en stå stor andel gods som mulig går over fra vei til sjø.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler