Innovativ problembank

Innovativ problembank

Innovativ problembank Maritime Bergen

Fisk, båt, subsea og design har slått seg sammen i håp om å løse felles utfordringer. Men først må vi finne ut hva utfordringene er.

De havbaserte klyngene har fått sin egen problembank, og stadig flere logger seg inn og beskriver sine utfordringer i Ocean Innovation Community. Bak prosjektet står ulike klynger. Felles for alle er tilknytningen til sjøen: Maritimt Forum Bergensregionen, Fiskeriforum Vest, NCE Subsea, Maritime CleanTech West og Design Region Bergen.

Felles utfordringer – felles løsning

Gjennom portalen oceaninnovation.no kan alle i de havbaserte klyngene melde inn sine utfordringer, slik det vi kan finne nye løsninger.
– Bakgrunnen er at det finnes en del klynger som dekker forskjellige sektorer og bransjer, men som har felles utfordringer, blant annet materialteknologi og overflate i marine miljø, sier Siri Kalvatn.

Kalvatn er prosjektleder for Ocean Innovation Community (samt seniorprosjektleder i UPTIME Centre of Competence). Hun sier at det er to hovedmål med satsingen på tvers av klyngene:

  • Å finne konkrete problemstillinger det kan gjøres innovasjon på
  • Å finne løsninger på disse problemene

Neste skritt vil være å bruke omlag to uker på å stemme fram en «topp ti-liste» med problemstillinger hentet fra problembanken. Deretter vil en faglig jury bedømme hvilke utfordringer det skal gås videre med, for så å søke midler, og sette i gang med en innovasjonsprosess.

Innspill?

Du har enda tid til å gå inn på www.oceaninnovation.no og melde inn din bransjes problemer og utfordringer, før  det blir avstemning blant alle som har registrert seg om hva som er problemstillingene som trenger ny innovasjon.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler