Kina – isen smelter og nye muligheter åpner seg

Kina – isen smelter og nye muligheter åpner seg

Kina – isen smelter og nye muligheter åpner seg 890 638 Maritime Bergen

Etter seks år i «fryseboksen» gjenopptar Norge forhandlinger om frihandelsavtale med Kina. Rett før påske var en stor næringslivsdelegasjon anført av statsminister, utenriksminister og næringsminister i Kina for å starte samtalene. Monica Mæland kommer rett fra Kina-besøket til vårt frokostmøte for å fortelle om delegasjonsreisen, og om mulighetene som nå åpner seg for norsk næringsliv i Kina

Næringsministeren håper vi vil få et byks i norsk eksport som følge av normaliseringen av forholdet mellom de to landene. Regjeringen har nylig lagt frem sin havstrategi, og Monica Mæland har sammen med den kinesiske viseministeren for transport opprettet en felles arbeidsgruppe som skal jobbe med skipsfartsspørsmål. Fisk er selvsagt også høyt oppe på listen.


          Monica Mæland                      Bjørnar Borvik                        Tormod L. Nilsen                                 Roald Kvamme  

Monica Mæland kommer rett fra Kina-besøket til vårt frokostmøte i Grand selskapslokaler for å fortelle om delegasjonsreisen, og om mulighetene som nå åpner seg for norsk næringsliv i Kina.

Bjørnar Borvik er visedekan for undervisning ved juridisk fakultet på Universitetet i Bergen (UiB). Sammen med Maritime Bergen jobber han nå med en sommerskole for kinesiske juss studenter i Havbyen Bergen. «Maritime Bergen Law Summer School» starter opp i 2018 og vil sette Bergen på kartet som en av verdens fremste byer for juss knyttet til havnæringene.

Tormod L. Nilsen er partner hos Wikborg Rein og ledet deres Shanghaikontor i perioden 2013 til 2016. Han er en av Norges ledende eksperter på forretningssamarbeid mellom norske og kinesiske foretak og deler av sine praktiske erfaringer.

Roald Kvamme er fungerende fylkesvaraordfører i Hordaland. Han forteller om fylkets engasjement i ulike samarbeid med Kina, og om nye muligheter som åpner seg for næringslivet i Vestlandsregionen.

Tid:        Fredag 28. april kl 08:00 – 10:00 (Frokost serveres)
Sted:     Grand selskapslokaler

Påmelding: bit.ly/grand04

Møtet arrangeres i samarbeid med Bergens Rederiforening og Bergen Næringsråd sin internasjonale ressursgruppe.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler