Klimavennlig Bergenser

Klimavennlig Bergenser

Klimavennlig Bergenser 1280 853 Maritime Bergen

Med Bergen i «hekken» la Utkilens nyeste kjemikalieskip «Mostraum» til ved Bergen havn fredag. Skipet er det første i en serie av 4, hvor søstrene blir levert innen midio 2020. Skipet er klargjort for landstrøm og LNG, og sammenlignet med andre skip i samme størrelse kutter «Mostraum» Co2 utslipp med hele 30%.

Maritim næring står på broen i møte med den perfekte storm. IMO’s strategi for 2050 er en klar indikasjon på at klimagass utslippene skal ned. Utkilen har derfor i samarbeid med nder jobbet med drift og optimalisering i flere år. Mostraum er resultatet av dette samarbeidet. Når hun ligger til kai kan hun laste og losse på landstrøm; hun kan operere helt utslippsfritt.

I henhold til tall fra rederiet reduserer drivstofforbruket med over 30%, mens NoX-utslipp reduseres med 80%. Til sammenligning tilsvarer dette årsforbruk fra 1850 biler

En tydelig stolt direktør, Siri-Anne Mjåtvedt er bevisst på sitt ansvar og vet hva som kreves i møte med klimautfordringen. Hun sier derfor til Skipsrevyen at miljø er en viktig faktor ved fremtidige investeringer. Mjåtvedt mener at for å lykkes med en grønn omstilling og grønn skipsfart, trenger man forutsigbare rammebetingelser og et godt virkemiddelapparat.

– Vi er i en kapitalintensiv bransje og våre investeringer er langsiktige. I tanksektoren er det enda stor usikkerhet om hva som er den beste fremtidige løsningen. Derfor er det viktig at vi er grundige i våre valg fremover, sier hun.

Å bygge et nytt skip er intensivt. 17000 liter maling, 1 million arbeidstimer og 2665 tonn stål.  Øvrige miljøtiltak om bord i «Mostraum» er bruk av LED-lys i hele fartøyet, bruk av sjøvann til kjøling og utnyttelse av restvarme fra hovedmotor til oppvarming. Og møter med utstyrsleverandører har resultert i nye digitale verktøy.

Lørdag ønskter rederiet Utkilen kunder, utstyrsleverandører, mannskap, ansatte og samarbeidspartnere velkommen til omvisning om bord i skipet. Selv om det var en regntung dag i Bergen, strålte «Mostraum» mellom bygene.

Maritime Bergen gratulerer og ønsker rederiet og mannskapet lykke til.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler