Klimavennlige løsninger ga miljøpris

Klimavennlige løsninger ga miljøpris

Klimavennlige løsninger ga miljøpris Maritime Bergen

NCE cleanteckNCE Maritime CleanTech kunne under Marinade 2015 stolt annonsere at de mottok Hordaland fylkeskommune sin miljøpris for 2014.

Til Sysla forteller daglig leder i NCE Maritime Clean, Hege Økland at:

– Det er en utrolig viktig anerkjennelse for oss.

I over tjue år har Hordaland Fylkeskommune delt ut miljøpris til enkeltpersoner, lag, organisasjoner og bedrifter som har utmerket seg innen miljøsatsing.

Utstillingsvindu for nullutsleppsteknologi
I år gikk prisen til NCE Maritime Clean, som også fikk status som Norwegian Centre of Expertise (NCE) i fjor.

Videre forteller Økland at hun håper prisen blir et utstillingsvindu for nullutsleppsteknologi.

Anne-Beth Njærheim, Leder av kultur- og ressursutvalget i Hordaland, delte ut prisen under fylkestinget i Bergen denne uken. I følge Njærheim er:

–Klimaendringene en av vår tids største utfordringer. Å finne en vei ut av sporet der vi slipper ut stadig mer klimagasser er noe av det viktigeste vi kan gjøre. NCE Maritime CleanTech er et eksempel på hva en får til gjennom et rikt og fruktbart samarbeid.

Styrke felles konkurranseevne
Klyngen inneholder virksomheter fra hele den maritime verdikjeden, leverandører av fornybar energi og forskings- og utdanningsinstitusjoner. Hvor et av målsetningene er å styrke klyngedeltakerne sin konkurranseevne ved å lansere innovative løsninger for energieffektive og miljø- og klimavennlige maritime aktiviteter.
Den nye teknologien og fartøya som går på fjordene her på Vestlandet er direkte resultat av klynga sitt arbeid. Klyngen NCE Maritime CleanTech har utviklet de batteridrevne ferjene på Lavik-Oppedal og Jektevik-Tysnes.

Gods fra vei til sjø
Akkurat nå opptar er konseptet Short Sea Pioneer det som er hovedfokus i NCE Maritime CleanTech. Mens moderskipet går opp og ned langs kysten som et tog, kobler mindre datterbåter med nullutslippsteknologi seg på i fart, for lasting og lossing.
– Vi ønsker å gå videre fra konseptstadiet og jobber med et forprosjekt til en Enova-søknad for støtte til Short Sea Pioneer, forteller Økland.

Konseptet Urban Water Shuttle, som organisasjonen vant fjorårets SPIR-pris for, står heller ikke stille.

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler