Kvinner i Kuling!

Kvinner i Kuling!

Kvinner i Kuling! Maritime Bergen

Kjønnsfordelingen i befolkningen gjenspeiles ikke i det maritime – hverken til lands eller vanns. Dette gjør Maritimt Forum noe med! Den maritime karrierekvelden for kvinnelige studenter er avholdt for 3. år på rad.

33 utvalgte studenter. 25 inviterte ressurskvinner. Sammen utgjorde de Kvinner i Kuling 2013. Mange kvinner tenker ikke på maritim næring som et naturlig karrierevalg, nettopp fordi den tradisjonelt har vært så mannsdominert. Næringen har ikke råd til å gå glipp av den kompetansen unge kvinnelige studenter kan bidra med ved endte studier.

Etter inspirerende foredrag fra erfarne og mer ferske maritime kvinner fikk studentene speed-date kvinnene med erfaring fra det maritime før det hele ble avsluttet med en rulleringemiddag. Maritimt Forum Bergensregionen jobber aktivt for å få flere kvinner inn i næringen. Sammen med studentorganisasjonen Springbrettet inspirerte og motiverte de fremtidens jurister, økonomer & ingeniører på karrierekvelden Kvinner i Kuling 2013- arrangementet for å få unge kvinners skal øynene opp for mulighetene de har, og hvilken ressurs de kan være i den maritime næringen

 

kuling_28_web   kuling_4_web   kuling_5_web
Elisabeth Grieg holdt for tredje året på rad et inspirerende foredrag om både utfordringer og muligheter i det maritime. Vårt felles ansvar for kloden og kommende generasjoner var også noe som Elisabeth trakk fram. I år sto også Linn Cecilie Moholt for engasjerende ord. Hun delte erfaringer og tanker om det å være en kvinne i ledende stilling i en mannsdominert bransje – Noe hun aldri har sett på som et hinder. Den som var sist ut med mikrofonen var Martine Langberg. Ikke bare er hun rådgiver i Falck Nutec, men hun er også en Kvinne i Kuling fra 2011. Da var hun med som en deltakende student.

–          Dette viser at slike arrangement funker! Uttaler Line Andersen fra Maritimt Forum, med stor begeistring. Prosjektleder for arrangementet sier hun flere ganger de siste par årene har møtt igjen jenter som har valgt det maritime, enten i form av studie eller yrke, etter at de har deltatt på karrieredager i regi av Maritimt Forum. Det at også fremtredende kvinner i det maritime prioriterer å stille på Kvinner i Kuling år etter år, gir tydelige signaler om at dette tiltaket er relevant, sier Andersen.

Speed-dating  kuling_58_web  kuling_68_web

Under den to timers lange speed-datingen fikk studentene tettere kontakt med flere av ressurskvinnene som gav av sin tid denne kvelden. På korte «dater» fikk studentene én-til-én-samtaler med de maritime kvinnene, og sjanse til å spørre om det de måtte lure på.

Det hele ble avsluttet med en rulleringsmiddag hvor det igjen var tid for mer mingling og samtaler. Ved hver rett byttet studentene bord og fikk dermed treffe enda flere kvinner.

kuling_74_web–  Dette er en artig, uhøytidelig og veldig sosial måte å gjennomføre den avsluttende middagen på, sier Line Andersen. Folk hygget seg, stemningen var god, men viktigst av alt; praten gikk og man får benyttet tiden man har til å utveksle erfaringer maksimalt.

 

 

 

 

Hvem vet, kanskje kommer noen av årets deltakere tilbake som representanter for næringen til neste år?

Tekst: Maritimt Forum Bergensregionen
Foto: Cecilie Bannow, All Rights Reserved

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler