Lastebilene står for hele veksten i godstransport på Vestlandet

Lastebilene står for hele veksten i godstransport på Vestlandet

Lastebilene står for hele veksten i godstransport på Vestlandet 799 423 Maritime Bergen

Godstransporten mellom øst og vest har økt med 100.000 turer på 7 år, mens for transport på bane og sjø har det omtrent ikke vært vekst. Det viser Godsundersøkelse Vestlandet 2018.

På oppdrag fra Statens Vegvesen, Rogaland fylkeskommune, Sogn og Fjordane fylkeskommune og Møre og Romsdal Fylkeskommune, har Asplan Viak foretatt 1300 intervjuer ifm. Godsundersøkelsen 2018.

Overføring av godstransport fra vei til sjø og bane øker transportsikkerheten og reduserer både slitasjen på veinettet og miljøpåvirkningen fra transportsektoren.

Likevel viser rapporten, som tar for seg vestlandsfylkene inkludert Hordaland, at vi går i motsatt retning av politiske ambisjoner. Det lastebilene – og ikke bane og båt – som de siste årene har stått for veksten i godstransporten.

– I lang tid har politikere, fra hele spekteret, gått rundt og snakket varmt om overføringen av gods fra vei til bane og sjø. Nå får vi igjen bekreftelse på det økende spriket mellom målene man har satt seg og tiltakene som er satt i verk for å nå dem, sier næringspolitisk rådgiver i Maritime Bergen, Petter Haraldsen Haugland.

Ifølge Haugland viser Godsundersøkelsen at Maritime Bergens tilbakemeldinger nå er bedre begrunnet enn noensinne.

Han viser også til regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019 der det bare er satt av 77,4 mill. kr. kroner til tilskuddsordningen for godsoverføring fra  vei til sjø, og 10,9 mill. kr. til tilskuddsordningene for havnesamarbeid.

Kilder
Nyhetssak Statens Vegvesen (14.11.2018)
Godsundersøkelse Vestlandet 2018 (link til nedlastbar rapport)

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler