Man må «gutse» og gjøre ting man ikke helt tør!

Man må «gutse» og gjøre ting man ikke helt tør!

Man må «gutse» og gjøre ting man ikke helt tør! 300 300 Maritime Bergen

Maritime Bergen arrangerte 19. oktober Kvinner i Kuling for sjette gang. Som vanlig var det godt fremmøte og ventelister.

Dette var budskapet fra Beate Nygaard som er nyutdannet jurist med Master of Laws (LLM) fra University of Southampton. Beate holdt et engasjerende innlegg på Kvinner i Kuling, et arrangement myntet på kvinnelige studenter fra alle universitet og høyskoler i Bergen. «Fremdeles er kvinner for lite flinke til å ta plass og rekke opp hånden. Vi kan like mye som menn, men vi må også være modige og våge oss utenfor komfortsonen. Vi må gjøre det klart og tydelig for alle at vi kan», sa Beate til de 45 fremmøtte studentene og de 30 voksne ressurskvinnene som stilte opp for å dele erfaringer og gi råd til ungdommene.

beatenygaard
Beate Nygaard

Elisabeth Grieg fra Grieg Star holdt et inspirerende innlegg om det å jobbe i shipping og om det å våge å ta plass og være med der de viktige beslutningene treffes. «Det er knallgøy å være i tøffe og spennende forhandlinger, og det er et kjempe «kick» når man får landet en spennende «deal». Det må dere være med på, jenter», var Elisabeths klare oppfordring.

kik

F.v.: Anita Conradsen, Kjersti Soldal Meredith, Line Andersen, Anne Øen; Elisabeth Grieg og Elin Sjødin Drange

Anne Øen, daglig leder i Maritime Bergen og holdt et innlegg om hvordan vår sterke maritime klynge fungerer og om hva vi ser for oss vil bli behovene i fremtiden. «Transport sjøveien er miljøvennlig, og etter hvert som Norge og verden også skal utvikle nye havbaserte industriområder kommer vi til å trenge kompetanse og ressurser fra maritim industri for å lykkes», sa Anne. «Selv om det er tøffe tider i mange maritime segmenter akkurat nå, kommer maritim næring til å være helt sentral i vår region i all overskuelig fremtid», la hun til.

kik2

Etter innlegg fra scenen var det klart for speed-date med næringslivet. Alle de fremmøtte studentene fikk fire «dater» med de voksne og erfarne kvinnene fra maritim næring som hadde stilt opp. «Som vanlig har ressurspersonene vært lette å be», sier Line Andersen, prosjektleder for Kvinner i Kuling på sjette året. «Det er helt topp at så mange prioriterer dette og gir av sin fritid for å trekke med seg nye stjerneskudd inn i maritim næring», legger hun til.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler