Maritim Byvandring – oppdag Bergens maritime historie, rett på mobilen

Maritim Byvandring – oppdag Bergens maritime historie, rett på mobilen

Maritim Byvandring – oppdag Bergens maritime historie, rett på mobilen Maritime Bergen

Maritime Bergen, Bergens Sjøfartsmuseum og VilVite har gått sammen og laget Bergens første digitale byguide. Vi synes nemlig at både bergensere og turister skal ha en gratis, reklamefri byguide som viser frem vår stolte maritime historie. Og selvsagt skal de ha den rett på mobilen.

Slikt bruker du appen på 1-2-3
I appen kan brukeren velge en maritim rute og blir guidet rundt ved hjelp av mobilens GPS-posisjon.  Poster består av bygninger, fartøy eller steder med spesiell historisk maritim verdi. Hver post inneholder både bilde og tekstlig informasjon. I appen kan man også snu en rute og dele den på Facebook.

 

 

 

Man velger seg først en rute. Så er det bare å trykke på start og postene kommer opp av seg selv når du nærmer deg dem.

 

 

 

En gratis og reklamefri byguide var målet fra dag en.
Prosjektet er et samarbeidsprosjekt der flere parter har gått inn og sponset løsningen. – Bergen er en viktig sjøfartsby og har en har en stolt maritim historie. Det er kjekt å kunne formidle denne på en levende og engasjerende måte gjennom en app. Vi håper den vil treffe både store og små bergensere til byen vår, sier Anne Øen, daglig leder i Maritime Bergen.

Foto: Rolf Wangsholm

 

 

 

 

 

 

 

Godt samarbeid: Bård Økland, Anne Øen og Hogne Gjersvik Malum.
Foto: Rolf Wangsholm

Bård Økland fra Bergens Sjøfartsmuseum sier seg enig. – Vårt ønske på Bergens Sjøfartsmuseum er å formidle byens maritime historie fra middelalder til i dag. I løpet av året har vi mange byvandringer med et maritimt tema, spesielt for skoleverket. I godt samarbeid med Maritimt Forum, VilVite og Capgemini Bergen har vi vært med på å lage en gratis app som gir skoleelever, turister og andre med interesse for lokal maritim historie en mulighet til å bli bedre kjent med byens sjøfartshistorie. Å lage en app har vært en ny og positiv erfaring for oss på Bergens Sjøfartsmuseum som vi håper å videreutvikle i fremtiden.

– Når vi så det store engasjementet for Bergens maritime historie hos både Anne og Bård, så ønsket vi å bidra. Det er rett og slett kult å kunne formidle historiske fakta på brukerens premisser sier Hogne Malum Gjersvik, leder for digitale brukeropplevelser i Capgemini.

 

Fakta om appen

 • Flere maritime ruter på norsk og engelsk (snart også på japansk!)
 • App for både Android og Apple mobiler.
 • Gratis og reklamefri
 • Historisk korrekt informasjon fra Sjøfartsmuseet
 • Les mer på www.maritimbyvandring.no
 • Last ned appen her: bit.ly/25ErwHG
 • Pressebilder kan lastes ned her: capgemininorge.box.com
0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler