Maritime Bergen på Seatrade Cruise Med i Lisboa

Maritime Bergen på Seatrade Cruise Med i Lisboa

Maritime Bergen på Seatrade Cruise Med i Lisboa 2560 2560 Maritime Bergen

Over 2600 delegater og 140 utstillere deltok tirsdag og onsdag forrige uke på Seatrade Cruise Med i Lisboa. Hovedtemaet var hvordan cruisenæringen skal møte miljø- og klimautfordringer i tillegg til «people pollution» – spørsmål allerede høyt på dagsorden i Bergen og Norge.

Fra Maritime Bergen deltok næringspolitisk rådgiver Petter H. Haugland. En av debattene han satte størst pris på var «best practice»  onsdag» onsdag morgen.

– Her kunne bla. varaordføreren i Dubrovnik – som har 40.000 cruisegjester på en god dag – fortelle at de nylig lot være å trykke på den store, røde knappen det er å sette et tak på antall cruiseskip og passasjerer. Isteden organiserer de seg bedre, sørger for at skipene legger til havn på forskjellig tidspunkt og sprer gjestene både utover dagen og steder. Her har Bergen garantert noe å lære, forteller Haugland.

For samtidig med konferansen i Portugal pågår lignende debatter her hjemme. Byrådet avventer behandling av sitt forslag om å sette et tak på at maksimalt seks cruiseskip og 9000 cruisegjester kan være i Bergen samtidig. I tillegg har regjeringen levert på høring utkast til ny havne- og farvannslov som regulerer kommunenes adgang til nettopp å foreta slike begrensinger.

– Mens flyene lander ute på Flesland, busser og bobiler kjører på veien, så er cruisenæringen den mest synlige formen for turisme. Det har en pris, fordi det også er den eneste næringen man kan sette et tak på. Ingen vil forby backpackere som kommer med tog eller nekte charterfly å lande på flyplassen, reflekterer han.

Haugland mener at enten det er erfaringer eller utfordringer med landstrøm eller LNG, så mener han at vi her hjemme har en del å lære.

– Verktøykassen er større en det debatten i dag gir uttrykk for, sier Haugland.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler