Norsk flaggskip mot piratene

Norsk flaggskip mot piratene

Norsk flaggskip mot piratene 150 150 Maritime Bergen

Det har ikke vært en vellykket kapring av handelsskip i Adenbukta siden 2012. Denne høsten står Norge i spissen for piratbekjempelsen hvor forebyggende arbeid og lokal kontakt er nøkkelordene.

 

God oversikt

Så langt ser det ut som om Ocean Shield fungerer etter planen. Mens det i 2010 og 2011 ble registrert ukentlige kapringer av skip, har det nå ikke vært registrert en eneste vellykket kapring siden mai 2012. De rolige tidene tillater styrkene å drive forebyggende arbeid. KNM Fridtjof Nansen og de andre skipene i den flernasjonale flåteoperasjonen har blant annet posisjonert seg tett opp til kysten av Somalia. I tillegg til å knytte kontakt med sivile, identifiserer de piratbaser og kartlegger et detaljert bilde av lokal båttrafikk.

 

En milepæl

I mai år reiste KNM Fridtjof Nansen ned til Adenbukta med om lag 160 ansatte om bord. Den norske fregatten er flaggskip i operasjonen Ocean Shield som skal beskytte handelsskip mot piratangrep i Adenbukta og området rund Afrikas horn.

– Dette området er blodåren i den globale økonomien. Som stor skipsnasjon og med en av verdens mest avanserte flåter, er det helt naturlig at vi bidrar i den internasjonale dugnaden mot piratvirksomhet, sier Pedersen om farvannene som utgjør den viktigste sjølinken mellom Europa og Asia. Til enhver tid er det om lag 100 norske skip og 2500 mannskaper i området. I løpet av år passerer så mye som 20 000 skip gjennom Adenbukta.

 

Tekst: Ina-Cristine Helljesen

 

Les saken i sin helhet, på side 16, her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler