Ny propell og autopilot effektiviserer segling og sparar miljøet

Ny propell og autopilot effektiviserer segling og sparar miljøet

Ny propell og autopilot effektiviserer segling og sparar miljøet Maritime Bergen

Den nye propellen og autopiloten til Spar Shipping kan spare inn så mykje som 6,4 GWh årleg. Det tilsvarar energibruken til meir enn 300 norske hushaldningar. Det sparer mye penger, men det sparer også miljøet for femten tonn CO2-utslipp på et døgn, fortel Spar Shipping sin operasjonssjef, Magnar Bratholmen. For bergensrederiet handler det om å tenke fremover.

Spar Shipping eig 27 tørrbulkskip og alle desse seglar under NIS-flagg. Spar Canis har etter eit verftsopphald fått ny propell og autopilot installert, og dette skal gjere skipet billegare i drift og meir energieffektivt. Den nye propellen og autopiloten vil kutte drivstoffutgifter, segle skipet meir effektvit, samt spare miljøet for 1700 tonn CO2.

– Dette prosjektet skal styrke vår posisjon og gjøre skipet mer attraktivt i et krevende marked. Vi vil redusere utslipp, men vi gjør det også for å være med å vinne fraktene fremover, fortel Magnar Bratholmen.

Magnar Bratholmen. Foto av Susanne Rislå Andersen.

Den nye propellen har også motteken støtte frå Enova.

– Vi vil at rederiene skal strekke seg enda lenger, og det kan være at vi kan betale for det. Enova skal bidra til lønnsomhet i prosjektene, og støtter derfor energieffektivisering, fortel Petter Hersleth, Enova sin marknadssjef for transport.

 

Les heile saken på maritime.no.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler