Plast

Plast

Plast 950 633 Maritime Bergen

Bergen kommune er en av aktørene som har gått sammen for å bekjempe ett av århundrets største globale miljøproblem. I mai holdt Maritime Bergen, med samarbeidspartnere et initierende møte for dette viktige samarbeidet.

Innovasjonsprosjektet Circular Cleanup ble av Æra, sammen med Maritime Bergen og Norges Rederiforbund, presentert på et frokostmøte i Bergen mai 2018. Hva skal vi gjøre med det enorme plastproblemet?

På dette møtet holdt blant annet klimasjef i Bergen kommune, Eva Britt Isager innlegg om kommunens tiltaksplan for å begrense og unngå marin plastforsøpling. Kommunen ønsker å samarbeide med motiverte aktører for å bygge opp et bedre nasjonalt system for å håndtere forsøpling i havet.

Nå har Circular Cleanup tatt ett skritt videre og blant andre WWF Verdens Naturforbund er blitt med på laget. Sammen skal disse og flere andre aktører innen hav- og avfallsindustrien ta jobben med å rydde opp plast på avveie videre.

Åtte millioner tonn plast ender opp i havet hvert år, og vi trenger globale løsninger, på tvers av næringer.

Det er mye som kan gjøres for å få bukt med den enorme forsøplingen av havet vårt. Circular Cleanup ønsker å finne nye løsninger hvor vi gjør opprydding av havet bærekraftig og lønnsomt, sider generalsekretær i WWF Bård Vegar Solhjell til Norges Rederiforbund.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler