Powered by nature

Powered by nature

Powered by nature Maritime Bergen

– Gjennom samarbeid skal det maritime miljøet avdekke hullene som kan gi forretningsmuligheter og økt bruk av naturgass på skip, forteller daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen, Susanne Rislå Andersen om det nye LNG- klyngesamarbeidet.  

pressebilder for Fjord 1Fokuset på bruk av LNG som drivstoff på skip blir stadig mer aktuelt, og eksperter spår en kraftig vekst i antall LNG-drevne skip i årene som kommer. I dette bildet er Norge viktig. Få andre land i verden har en maritim klynge som kan spille på lag, slik vi har i Norge.  Norsk forskning og utvikling av teknologi står helt sentralt i den økende bruken av LNG, ikke minst som drivstoff til store skip

– I bruk av LNG-drevne fremdriftsløsninger er det kunnskap som står i sentrum. Et klyngesamarbeid innen gassdrift av skip vil høyne kompetansefeltet som næringen her allerede er verdensledende på, og gi mulighet til å utvikle anbefalt Best Practice, sier Andersen.

Gjennom Maritime Bergen-samarbeidet har MFB fått ansvar for å samle aktørene fra hele verdikjeden innen LNG, og fra blant annet klasse, rederi, teknologileverandører og forskning. For å drive samarbeidet videre er UPTIME, kompetansesenteret innen maritim og offshore drift- og vedlikehold, med på laget.

– Dette er aktører i den maritime klyngen i Bergensregionen som besitter en enestående erfaring og kunnskap om bruk av LNG på skip. Ved å samle erfaringene fra hele verdikjeden har miljøet en unik verdensledende kompetanse, og den operative erfaringen gir regionen et spesielt fortrinn innen sikkerhetshåndtering av gassdrevne passasjerferjer og teknologiske løsninger, avslutter Susanne Rislå Andersen, og oppfordrer aktører som jobber med naturgass på skip til å ta kontakt med Maritimt Forum Bergensregionen hvis de ønsker å delta i prosjektet.

 

 

 

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler