Regjeringens havkonferanse og klyngenes sommersamling

Regjeringens havkonferanse og klyngenes sommersamling

Regjeringens havkonferanse og klyngenes sommersamling Maritime Bergen

En opplagt havstatsminister Erna Solberg holdt åpningsinnlegget på regjeringens havkonferanse som ble holdt i Bergen mandag 30. mai.


Den store nyheten fra regjeringen på konferansen var at de setter i gang arbeidet med en havstrategi.
– Norge er i omstilling. Mulighetene som ligger i havet skal skape nye, trygge arbeidsplasser, sa statsministeren. Når regjeringen nå lanserer ny havstrategi, er målet å være i førersetet i den globale utviklingen, la hun til.

Høy deltakelse fra regjeringen

På vegne av regjeringen stilte statsminister Erna Solberg, næringsminister Monica Mæland, fiskeriminister Per Sandberg og statssekretær i Ojle- og energidepartementet Ingvild Smines Tybring-Gjedde på konferansen. Møteleder var Arne Hjeltnes. Han fulgte også med til etterarrangementet på Statsraad Lehmkuhl.

Havstatsrådene

Samarbeid på tvers kan gi betydelige muligheter for vekst innen dagens havnæringer, men også skape nye, havbaserte industrier, sa næringsminister Monica Mæland.

Fra fiskerisiden ble det fremhevet at det allerede er samarbeid på gang på tvers av segmenter. – Fiskerinæringen ser nå til oljesektoren for å lære mer om hvordan de kan bruke offshoreteknologi til fiskeoppdrett ute på havet, sa fiskeriminister Per Sandberg.

Statssekretær Ingvild Smines Tybring- Gjedde fra olje- og energidepartementet understreket at petroleumsindustrien ikke er en næring i solnedgang, men en viktig motor i norsk økonomi. Også basert på teknologi og kompetanse. Næringen er også i dag den største bidragsyteren til verdiskaping i Norge.

 

Klyngenes sommersamling – en arena for gode samtaler på tvers av segmenter

Deltakelse på regjeringens konferanse var begrenset til 150 personer, og sammen med Universitetet i Bergen inviterte derfor havklyngene i Hordaland til sommertreff ombord på Statsraad Lehmkuhl umiddelbart etter konferansen. Både fiskeriministeren og næringsministeren deltok også på sommertreffet. Næringsministeren og rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, holdt begge inspirerende taler, og vi ble løftet av sjanty-sang fra Haakon Vatle og 30 kadetter fra Sjøkrigsskolen.


En strålende ettermiddag med god anledning til å prate med andre havaktører fra egen og andres klynger. 

Maritimt Forum. Statsråd LehmkuhlMaritimt Forum. Statsråd Lehmkuhl

 

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler