Talenter trygger bærekraftige næringer

Talenter trygger bærekraftige næringer

Talenter trygger bærekraftige næringer Maritime Bergen

Havnæringene møter 2500 ungdommer når Ocean Talent Camp Vest arrangeres på Amalie Skram videregående skole15. og 16. september.

De havbaserte næringene er de største bidragsyterne til norsk økonomi. Nå samarbeider vi på tvers for å sikre oss fremtidens talenter.

Ungdommen får innsikt i viktige næringer og eget talent
– Ocean Talent Camp er en møteplass for ungdom som står overfor utdannings- og yrkesvalg. De får en spennende dag sammen med rollemodeller, bedrifter og organisasjoner i havnæringene, sier Anne-Kristine Øen, daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen.– Vi ønsker på denne måten å øke elevenes kunnskap om havnæringene, arbeidslivet og samfunnet vi lever i. Samtidig er dette en anledning for ungdommene til å definere sine egne interesseområder og talenter, legger hun til.

Alle havnæringene er med, og deltakelsen er i år særlig stor fra sjømatnæringene. – Når man ser på hvilket tyngdepunkt Bergen og Vestlandet har innenfor sjømatnæringen er jo dette ganske naturlig, sier Tanja Hoel, Daglig leder for NCE Seafood Innovation Cluster.– Verden trenger mer sjømat. 1 milliard mennesker i verden er underernærte og vi står foran en enorm klimautfordring. Bærekraftig sjømatproduksjon kan spille en viktig rolle, og da trenger vi de mest engasjerte talentene, utdyper hun.

Nye samarbeid for nye løsninger
Klyngeorganisasjonene som representerer havnæringene samarbeider i stadig større grad for å sikre seg fremtidens talenter. Ocean Talent Camp er bare et av en rekke «cross over» initiativ som er planlagt. – Når vi deler mer blir det mer til alle, sier Owe Hagesæther, CEO for NCE Subsea. Innovasjon og nytenkning har best kår når forskjellige typer relatert kunnskap møtes da blir det viktig å legge til rette for nettopp slike arenaer som Ocean Talent Camp.

Rigg_BS

 

 

 

 

Prosjektleder Benedicte Skogen rigger til OTC på Amalie Skram.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler