Verdens Havdag og skipsdåp

Verdens Havdag og skipsdåp

Verdens Havdag og skipsdåp 1024 768 Maritime Bergen

Mye blått og salt skjer denne uken. I dag er det verdens havdag og Silver Sea skal ha navnefest for sitt nyeste skip på torsdag.

FN vedtok i 2008 av havet skulle vies en egen dag. Den internasjonale Havdagen, 8. juni, skal sette fokus på forurensning fra skip, sikkerhet på havet, forskning og deling av informasjon.

Dagen etter den internasjonale Havdagen skal Bergensrederiet Silver Sea ha nevnefest for sitt nyeste skip Silver Arctic i Tromsø – Norsk Polarinstitutts by.

Man mener at så mye som 70 % av livet på jorden finnes i havet. 80 % av verdenshavene er over 3000 meter dype, og 90 % er fortsatt ikke utforsket. Vi er 100 % avhengig av det blå!

For Bergen, Norge og verden har havet i generasjoner vært en kilde til sysselsetting og forsyning av livsnødvendige varer. Forrige uke lå Polar Arctic til kai ved Bryggen i Bergen.

Vi viderefører norske polare tradisjoner, og Bergen er jo en by med lang polar tradisjon også, sier Administrerende direktør i Silver Sea, Tormod Bo Fossmark til Skipsrevyen.

Silver Arctic har 110 containere og kan gå med all type last. Det er 74 meter langt og 15 bredt og skulle egentlig til et rederi på Grønland. I stedet skal skipet nå seile for Norge blant annet i polare strøk. Polarinstituttet har fått kontrakt på skipet tre måneder i året da det skal gå i Arktis.

DNV har klasset skipet med polarkode fem og det har blant annet utstyr fra TTS og Ekornes. Det robuste skipet er bygget med baug som kan bryte is, og kan seile i vær ned til 35 minusgrader, med blant annet vinduer utstyrt med varmekabler. Silver Arctic har et mannskap på syv, men det er bygget med plass til flere passasjerer og forskere.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler