Vil rense havet for plast

Vil rense havet for plast

Vil rense havet for plast Maritime Bergen
Boyan Slat under Raff fagdag 2014. Foto: Merete Bratten

Boyan Slat under Raff fagdag 2014. Foto: Merete Bratten

20 år gamle Boyan Slat fra Nederland engasjerer folk over hele verden med sitt «Ocean Cleanup Project» der målet er å resene havet for plast. På fredag var han gjest på Raff Fagdag.

– Når jeg dykket så jeg mere plast enn fisk. 90 prosent av havets overflate inneholder plastpartikler og utgjør en trussel for hele økosystemet i havet.

Fugl og fisk ser ikke forskjell på mat og plast og giftstoffene brytes heller ikke ned. Til slutt ender avfallet opp på matfatet vårt, forteller Slat.

Slat har designet en hundre kilometer lang lense som er forankret i havbunnen. Ved hjelp av naturlige havstrømmer fanger installasjonen opp plastpartikler som fraktes til en plattformlignende innretning, der avfallet komprimeres og deretter fraktes vekk.

– Over 30 selskap har allerede vist interesse for å kjøpe plasten som samles opp, sier Slat.

Miljødesign
Norges eneste designuke «Raff Design» har i år satt søkelys på hvordan design kan brukes som metodikk i næringslivet for å løse utfordringer.

The Ocean Cleanup Project engasjerer folk over hele verden og til nå har 100 frivillige ingeniører og forskere tatt del i prosjektet som både er kostnadseffektivt og miljøvennlig. Prosjektet har fått internasjonal oppmerksomhet og har et stort engasjement i sosiale media.

Her kan du lese mer om «Ocean Cleanup Project».

Skrevet av Merete Bratten i Business Region Bergen

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler