Vindshow i Bergen

Vindshow i Bergen

Vindshow i Bergen 2016 954 Maritime Bergen

Norwegian Energy Partners har kommet med sin årlige havvindrapport. Denne og en global database med hundrevis av havvindprosjekt fikk vi høre om på dagens møte.

Torsdag 29. oktober var Norwegian Energy Partners (NORWEP) i Bergen og lanserte rapporten og Offshore Wind Tool, i samarbeid med Maritime Bergen, GCE Ocean Technology og G2 Ocean.

Møtet ble holdt på Hotel Norge hvor deltakerne hadde mulighet til å holde god avstand under møtet.

Global Offshore Wind: Annual Market Report
Den årlige havvindrapporten kommer fordi Norwegian Energy Partners ønsker å presentere markedssituasjonen globalt, i forhold til relevant og pågående industri og forretning, for sine partnere og bedrifter i Norge. Rapporten viser prosjekter under utvikling, ferdigstilt eller på blokken. Globalt er det Kina og Storbritannia er de som har flest pågående eller oppstarts-prosjekter. Ellers kan man i rapporten finne utbyggingsplaner, og leverandørinformasjon om og for havvind verden over.

Dette er en rapport som dessverre kun partnerne av Norwegian Energy Partners har full tilgang til, men vi gir deg likevel et innblikk her.

«High lightsene» i rapporten er volumvekst – man regner med en årlig vekst på ca. 29 prosent i havvindmarkedet. Det kommer stadig planer for utbygging i nye land og regioner. Kostnadene for denne type industri er forventet å synke. Størrelsen på turbinene blir større og næringen snur seg kjapt rundt i forbindelse med utviklingen og omstillingen som skjer kjapt. Store oljeselskaper engasjerer seg mer og mer i havvind, på linje med Equinor. EUs Green Deal ligger til grunn for EU sin bærekraftige industripolitikk i årene fremover, og der er havvind en viktig del av strategipakken.

Den nylanserte databasen Offshore Wind Tool var vi heldige å få se en demo på under Jon Dugstads innlegg. Dugstad er Director Wind & Solar hos Norwegian Energy Partners. Databasen er omfattende, med over 750 havvind-prosjekter, som gir partnere av NORWEP oversikt over land, eiere, utviklere og mer. Databasen er et viktig arbeid for å legge til rette for at norsk industri kan øke markedsandelen i den globale utviklingen av havvind.

G2 Ocean
Leif Arne Strømmen, Vice President Innovation / Project Logistics i G2 Ocean delte sine visjoner for vindfremtiden. Open hatch selskapet har hovedkontor Bergen, men de fleste ansatte jobber andre steder i verden. Dette gjenspeiler også markedet de har hatt mot vindkraft på land de 25 siste årene.

Frakt av tårnseksjoner

Først i det siste har rederiet G2 Ocean involvert seg mer i havvind. I et lengre perspektiv, år 2050, er spådommen at offshore vind-markedet vil ha vokst voldsomt, noe som vil føre til et behov for en global flyt av komponenter. Størrelse og vekt på turbindelene gjør det utfordrende å frakte og montere til havs. Ett skip tar noen få turbinblader og G2 Ocean vil ikke låse seg til ett bruksområde ved nybygg.

Dette åpner opp for nye typer skip, da det i dag er få fartøy som kan frakte produkter i denne størrelsen. G2 Ocean ønsker å tenke stort og ser for seg nybygg som kan benyttes til ulike ting, og dermed operere i ulike markeder.

Vi gleder oss uansett til fortsettelsen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler