Følg drømmene dine og vær modig!

Følg drømmene dine og vær modig!

Følg drømmene dine og vær modig! Maritime Bergen

Dette var et av rådene fra Elisabeth Grieg til 43 spente kvinnelige studenter som deltok på Kvinner i Kuling som Maritimt Forum Bergensregionen arrangerer sammen med Springbrettet, Bergenstudentenes karriereutvalg.

Det årlige arrangementet gikk torsdag 29. oktober av stabelen for femte gang.

Etter innledede motivasjonsforedrag fra Elisabeth Grieg, Linn Cecilie Moholt og Kathleen Mathiesen gikk studentene videre til speed-dating med voksne kvinner som allerede jobber i maritim næring på land. Kvelden avsluttes med en rulleringsmiddag. På denne måten får studentene møtt flest mulig næringslivskvinner i løpet av arrangementet.

Kloke råd og inspirasjon
Elisabeth Grieg har sterkt engasjement for å få kvinner på banen og har fulgt Kvinner i Kuling som foredragsholder gjennom alle år. Hennes utfordring til jentene er klar: -Vær aktiv, vit at du kan, bygg nettverk og skaff deg en god mentor. Les artikkel fra Vest24 her: -Behold troen, jenter!

Linn Cecilie Moholt fokuserte på at vi står foran store omstillinger i næringslivet. Globalisering og digitalisering utfordrer de store hegemoniene fundamentalt, og tilpasningsevne blir en kritisk suksessfaktor. – Vi skal skape neste versjon av Norge – “Norge 6.0”- det må alle ungdommer engasjere seg i, var hennes oppfordring. Les artikkel fra Vest24 her: Kjemper for flere kvinner i maritime næringer

Kathleen Mathiesen er HR direktør i DOF. Hennes budskap var at man må våge og at man må stå opp for seg selv. – Noen ganger må man være litt tøffere enn man egentlig føler seg, og si klart i fra om hva som er greit og hva som ikke er det, sa Kathleen. De spennende jobbene er ofte de som krever litt ekstra både faglig og menneskelig, la hun til. Sørg for å ha folk rundt dere som «skjønner greia». Folk som ikke er problemfokuserte, men som ser muligheter og utfordringer heller enn problemer, la hun til.

Vi ser at det virker
Flere kvinner som tidligere har vært studentdeltakere stilte i år som representanter fra ulike maritime bedrifter. – Det er gøy å møte kvinnene igjen i roller i vår næring. Da ser vi at arrangementet fungerer etter planen, sier prosjektleder i Maritimt Forum Bergensregionen, Line Andersen. – Det er fremdeles i 2015 viktig med arrangementer som jobber for å rekruttere kvinner til maritim næring. Vi er fremdeles sterkt underrepresenterte, legger hun til.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler