40 millionar til nye skip

40 millionar til nye skip

40 millionar til nye skip Maritime Bergen

Den tradisjonelle norske nærskipsflåten er gammal og forurenser mykje. Nærskipsflåten står åleine for nesten 40 prosent av Noregs totale utslepp frå skipsfart. Regjeringa og samarbeidspartnarar gjev difor 40 millionar kroner til ordningar som skal bidra til å modernisere flåten. Mange av fartøyene er meir enn 30 år gamle.

– Vi trenger en fornyelse av nærskipsflåten vår. Dette tiltaket vil være bra for klimaet og miljøet og gi flere arbeidsplasser ved verftene, fortel næringsminister Monica Mæland på regjeringa.no.

Pengane går til Innovasjon Norges innovasjonslåneordning og den nyoppretta kondemneringsordninga.

– Både klimaforliket på Stortinget og Parisavtalen understreker betydningen av en satsing på grønn skipsfart for å oppfylle våre klimaforpliktelser. Fornyelse av den norske nærskipsfartsflåten er et viktig bidrag og det er et sterkt ønske i næringen om å fornye flåten, seier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

– Vi er veldig positiv til denne ordninga og det er ein sak vi har jobba mot i fleire år. Å fjerne den aller eldste delen av flåten er eit viktig miljøtiltak i seg sjølv. Vi har samarbeida med Innovasjon Norge i forkant av lanseringa av denne ordninga. Rundt 100 av våre medlemsfartøy er eldre enn 30 år. Nokre av desse vil kunne benytte seg av denne ordninga, svarar Kenneth Erdal, som er næringspolitisk rådgiver hos Fraktefartøyenes Rederiforening, på spørsmål frå Maritimt Forum Bergensregionen.

Det er Innovasjon Norge som administrerar innovasjonslåneordninga og kondemneringsordninga.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler