Grønn omstilling for blå næring: Finansiering

24 februar-11:00 - 12:30
Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

For å få på plass nye løsninger trengs det prosjekt- og investeringsstøtte til både nye skip, konvertering av eksisterende skip og nødvendig infrastruktur. Hvem kan bidra med finansiering av dette?

Tid: 24. februar kl. 11.00 – 12.30
Sted: DigitaltMøtet er gratis, men krever påmelding

Det er vedtatt ambisiøse mål for framtidas skipsfart. Hva betyr dette for den maritime næringen? I en møteserie om grønn omstilling inviterer Maritime Bergen på vegne av Maritimt Forum til møte hvor vi ønsker vi å belyse dette.

På vårt første møte snakket vi om hvilke mål og virkemiddel vi har for utslippsreduksjon og hva dette innebærer for maritim næring. Her kan du se opptak av møtet.

På vårt andre møte vil vi belyse hvordan maritim næring kan få tilgang på kapital for å finansiere den grønne omstillingen.

For å få på plass nye løsninger trengs det prosjekt- og investeringsstøtte til både nye skip, konvertering av eksisterende skip og nødvendig infrastruktur. Hvem kan bidra med finansiering av dette?

DNB har betjent den maritime industrien i mer enn 50 år og havnæringene er et viktig område for banken. Pia Christine Helland, Senior Vice President i Ocean Industries i DNB, vil gi oss innsyn i hva DNB kan bidra med i forbindelse med den storstilte satsingen som må til for å bringe oss nærmere en utslippsfri skipsfart.

På forrige møte fikk vi et lite glimt i EUs taksonomi og fokus på ESG i kapitalmarkedene. På dette møtet vil Thomas Abrahamsen, som er partner i Advokatfirmaet Thommessen AS gi oss en statusoppdatering på taksonomien og hvordan nye regler fra EU, som blir gjeldende også i Norge, vil påvirke finansieringen av prosjekter på Vestlandet innenfor maritime næringer. Hvordan kan vi forvente at oljeselskapene og andre store kunder tilpasser seg til nye regler og rammebetingelser knyttet til bærekraft og taksonomi?

For å få til en storstilt satsing på lav- og nullutslippsløsninger trengs det som sagt kapital og det er ingen tvil om at det må offentlige virkemidler til som kan stimulere til teknologiutvikling.. Vi har utfordret Christoffer Bøhmer i Grønt Skipsfartsprogram/Servicekontoret for grønn flåtefornyelse til å gi oss en oversikt over hvordan de og andre deler av det offentlige virkemiddelapparatet kan bidra.

HeidelbergCement og Felleskjøpet Agri har gått sammen om å tilby en kontrakt til rederiet som kan tilby et utslippsfritt bulkskip. På vårt møte vil transportleder Lars Erik Marcussen i HeidelbergCement fortelle oss mer om hvordan samarbeidet kom til, hva de ønsker å oppnå og hvordan prosessen med «Request for Interest» har vært og hvor langt de har kommet med finansiering av prosjektet og utvelgelse av hvilke rederi som får jobben.

Veidekke er en annen spennende vareeier som nå frir til rederier i Norge og utlandet. Veidekke har et mål om å bestille to hydrogendrevne bulkskip allerede i løpet av høsten i år. På møtet får vi et innblikk i hvordan samarbeidet med Grønt Skipsfartsprogram har vært, hvordan prosjektet skal finansieres og når fristen for å sende inn tilbud vil være. Innleder TBA

Meld deg på allerede i dag!

Flere nyheter

Detaljer

Dato:
24 februar
Tid
11:00 - 12:30
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://easyfact.no/reply/tossxusncn

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler