HAVlunsj – Maritime Bergen

22. april 2021-11:30 - 12:30
Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

HAVlunsj er en uformell møteplass for havnæringene, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging.

22. april 2021 inviterer vi til digital HAVlunsj. Dagens tema er «Makro og Mikro».

I det vi øyner et håp og er inne i sluttfasen av en pandemi som slo ut en hel verden, spør vi hva som skal til for å komme tilbake til normalen. Og ikke minst, hva er den nye normalen?

Vi får besøk av Harald-Magnus Andreassen Sjefsøkonom fra Sparebank1 Markets. Han vil dele hans refleksjoner rundt effekten av Covid-19 pandemien på norsk og global økonomi og veien ut av krisen og vekstutsiktene for de neste årene. Vil «den nye normalen» påvirke den maritime næringen og aktivitet i norsk industri? Og har dette noe å si for oss i Havbyen Bergen, med blikket vendt utover.

Erik Tønne, er analysesjef hos Clarksons Platou. Han har lang erfaring med å tenke utenfor boksen samt se nye shipping trender. På dagens HAVlunsj vil han komme med en shipping oppdatering hvor han går innom drivere innenfor de ulike skipssegmentene. I dette spør vi Tønne om hvordan næringen ligger an på veien mot klimamålene for 2030 og 2050, ser han noen store vyer som driver omstillingen, eller har Covid-19 satt oss flere år tilbake? Og hvordan påvirker dette den norske maritime klyngen som tørster etter nye ordre og aktivitet.

Program
11:30 Innledning ved daglig leder i Maritime Bergen

11:35 Harald-Magnus Andreassen, Sjefsøkonom Sparebank1 Markets innleder med de store linjene; Makro bildet. Hvor er vi, hvor skal vi – og hvor raskt kan vi forvente å komme dit?

11.55 Erik Tønne, Analysesjef Clarksons Platou, innleder om shipping markedet og ulike trender; Mikro bildet. Hvordan går det med næringen i dag? Hvordan påvirker makrobildet næringen og hva er driverne de nester årene?

12:15 Spørsmål fra deltakere

12:30 Avslutning – takk for i dag!

Velkommen!

Påmelding

HAVlunsj er en serie med lunsjmøte i samarbeid og regi av VIS, Maritime Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood og NCE Maritime CleanTech.

 

Detaljer

Dato:
22. april 2021
Tid
11:30 - 12:30
0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler