HAVlunsj – Renere hav

30 september-11:30 - 12:30
Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Hvordan skal vi gå frem for renere hav? Hva gjør havgründerne for å beskytte havet mot forurensingen som globalt truer dyrelivet og oss mennesker?

30. september inviterer VIS til HAVlunsj hvor vi tar et dypdykk i hvordan havet, Vestlandets fremste sysselsetter, bærekraftig skal forvaltes for at vi kan fortsette å leve av det i fremtiden. Vi får høre om utfordringene NOSCA Clean Oceans jobber med, og vi skal møte tre start-ups som ser nye, spennende muligheter for bærekraftig mat- og energiproduksjon fra havet.

Lunsjmøtet er åpent for alle og er en fin arene til å bli bedre kjent med andre i næringen.

 

 

Program

 

11:30 Innledning ved Jon Stang Volden, inkubatorleder for hav i VIS

Jon Stang Volden er i inkubatorleder for VIS sin nye havsatsing på Marineholmen i Bergen.

11:35 Eirik Langeland, klyngeleder i NOSCA Clean Oceans

NOSCA har i vår gjennomført en omfattende og medlemsdrevet strategiprosess, som har gitt klyngen en ny visjon, utvidet fokus og nye ambisjoner og planer. Eirik Langeland skal vise klyngens oppdaterte strategi, og fortelle hvordan denne danner bakteppe for hvordan man i klyngen jobber målrettet med omstilling og innovasjon.

11:50 Ida Hundven, daglig leder i BuoyTech AS

Nyoppstartede BuoyTech AS har i samarbeid med Havforskningsinstituttet (HI) utviklet et redskap som skal brukes for å forhindre tap av passive fiskeredskaper. Dette skal ha positiv effekt på miljøet, redusere marin forsøpling samt dødelighet, tap av materielle verdier og forbedret dyrevelferd.

12:00 Einar Hauge, Senior Project Manager hos Develogic Norway

Develogic Norway leverer undervannsløsninger i form av datainnsamling og kommunikasjonssystemer, blant annet til LoVeOcean, et nasjonalt forskningsobservatorium lokalisert på havbunnen utenfor Lofoten-Vesterålen. Develogic er spesialisert på komplette leveranser som krever integrering av ulike sensorer, instrumenter og sanntid dataoverføring.

12:10 Lars Garen, CEO i Seaguard

SeaGurard tilbyr tjenester, produkter og teknologiutvikling med fokus på miljøteknologi. Selskapets kjernevirksomhet er vannrensing med naturlige og miljøvennlige produkter. Dette inkluderer all type rensing: fra alger i sjø og ferskvann, til avløpsvann og absorbsjon av vann fra slam og kloakk.

12.20 Informasjon om kick-off 7. oktober

Cecilie Evjen orienterer om kick-off for Vestlandsnettverket Ocean of Opportunities 7. oktober

12:30 Avslutning – takk for i dag

Detaljer

Dato:
30 september
Tid
11:30 - 12:30
Hjemmeside:
https://bit.ly/39vwBb7

Sted

VIS
Thormøhlensgate 51
Bergen, Norge
+ Google-kart

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler