Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Maritim valgdebatt: Det store sjøslaget 2019

22 August-14:00 - 16:00

Sammen med Bergens Rederiforening, er det Maritime Bergens glede nok en gang å arrangere maritim valgdebatt med toppkandidatene til kommunevalget i Bergen.

Tid: Torsdag 22. august 2019 klokken 1400- 1600
Sted:
Statsraad Lehmkuhl, Skur 7, Bradbenken 2, 5003 Bergen

Med sjø og vann, elver og regn, er det i Bergen vann på alle kanter. Norges 5,3 millioner innbyggere utgjør under 1 promille av verdens befolkning. Likevel er vi verdens 5. største sjøfartsnasjon målt i flåteverdi, og 40 prosent av de 1800 norskeide skipene kontrolleres fra Bergen. Med 22 prosent av den nasjonale maritime omsetningen på 416 milliarder kroner, er Vestlandets hovedstad en internasjonal maritim stormakt.  

«Vestlendinger er født med skip på beina»

Interessefellesskapet mellom rederier og sjøfolk har skapt Norges nest største eksportnæring, med verdiskapning, velferd og arbeidsplasser som også spiller en spydspissrolle i den grønne omstillingen. Derfor ønsker vi å vite mer om hvordan partiene mener Bergen kan legge til rette for enda flere maritime initiativ og jobber. I tillegg ønsker vi å vite mer om hva de politiske partiene mener om:

  • Relokalisering av godshavnen fra Dokken til Ågotnes: Hvor raskt?
  • Cruisetrafikken: Et gode eller et problem?
  • Klyngearbeid og samarbeid: Med flere nasjonale klynger og institusjoner, hvordan bør Bergen kommune bidra til å gjøre Norge enda bedre på hav?
  • Havne- og farvannsloven: Hvordan stiller lokalpartiene seg til utbyttemulighet
  • Grønn skipsfart, bynær transport: Hvem kan og vil bidra til utviklingen av en blå bybane – og hvordan?
  • Nye muligheter i havet: Hvordan kan Havbyen Bergen bidra til å posisjonere Vestlandet til å ta nye posisjoner?

Nærmere informasjon om temaer og moderator oppdateres fortløpende.

Om Bergens Rederiforening
Bergens Rederiforening er en selvstendig forening og landets eldste rederiforening, stiftet i 1899. De har sitt fokus på fornyelse og fremtiden for skipsfartsnæringen i Bergen og Norge. Bergens Rederiforening er den største og mest aktive krets (lokalforening) i Norges Rederiforbund med 82 medlemsbedrifter, som også inkluderer andre bedrifter enn kun rederier.

Om Maritime Bergen
Maritime Bergen er en stiftelse og representerer hele den maritime klyngen i Hordaland og Sogn og Fjordane. Vi er tilknyttet det som i resten av landet heter Maritimt Forum, er organisert med lokale representanter både fra arbeidstaker og arbeidsgiversiden i styret, og jobber for den maritime næringen som helhet.

Påmelding her.

Del innhold

Details

Date:
22 August
Time:
14:00 - 16:00

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler