Fiskeri- og havminister Skjæran får hovedansvar for maritim politikk

Fiskeri- og havminister Skjæran får hovedansvar for maritim politikk

Fiskeri- og havminister Skjæran får hovedansvar for maritim politikk 1140 760 Maritime Bergen

I statsråd i dag fikk fiskeri- og havministeren utvidet sin portefølje til å også gjelde maritim politikk og grønn skipsfart

Det har tradisjonelt sett vært næringsministeren som har hatt den største maritime porteføljen, men den nye regjeringen velger nå å omrokere på ansvarsområder og styringen av underliggende etater.

– Vi ser frem til å jobbe sammen med en havminister som vi vet er opptatt av industrien, og som har de beste forutsetninger for å kjenne en kystnærings behov, sier daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen

Skjæran for nå ansvaret for maritim politikk, som flyttes fra næringsministeren. Kystforvaltning tillegges også porteføljen, og flyttes fra samferdselsministeren. Fiskeri- og havministeren får også ansvaret for den maritime forsknings- og innovasjonspolitikken. Ansvaret for prosjektet Ocean Space Centre flyttes fra næringsministeren til fiskeri- og havministeren. Fiskeri- og havministeren skal også koordinere arbeidet med regjeringens satsing på grønn skipsfart.

Fra før har statsråden ansvaret for fiskeri- og havbrukspolitikken, sjømatpolitikken og den marine forsknings- og innovasjonspolitikken.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler