Forskingsfartøy i havn sysselsetter maritime bedrifter

Forskingsfartøy i havn sysselsetter maritime bedrifter

Forskingsfartøy i havn sysselsetter maritime bedrifter 2560 1707 Maritime Bergen

På grunn av koronakrisen ligger flere av skipene til HI til kai i Bergen. Det gir HI mulighet til å framskynda viktig vedlikehold – og gir samtidig bedrifter muligheter for oppdrag gjennom krisa.

Isbryteren Kronprins Haakon har heimehamn i Tromsø, og går oftest på tokt i Barentshavet og arktiske strøk. «Dr. Fridtjof Nansen» har rett nok heimehamn i Bergen, men går kontinuerlig på tokt i Afrika og Asia. Skipet har ikke vært «heimom» siden det drog ut på sitt første tokt i 2017.

No ligg båe to til kai, side om side, på Bontelabo i Bergen. Det same gjer «G.M. Dannevig» og «Hans Brattström» ved Nykirkekaien i same by, meden en har klart å holde «G.O. Sars», «Kristine Bonnevie» og «Johan Hjort» ute på tokt.

«Kronprins Haakon» og «Dr. Fridtjof Nansen» til kai ved Bontelabo i Bergen. Foto: Febril Film/HI

Framskynder vedlikeholdsarbeid

– Det er sjølvsagt trist av vi må kansellere viktige tokt, seier rederisjef Per W. Nieuwejaar. Men når situasjonen er så den er, så er det flott at vi kan få gjort viktig vedlikehold på skipa våre her i Bergen, enten med vårt eige mannskap eller med hjelp av eksterne servicefolk fra land.

Dei neste vekene skal en gjøre en del planlagt vedlikehold ved norske verft, verksteder og langs kai. Samtidig jobbar HI no med å detaljere planer for anna, ikke planlagt vedlikeholdsarbeid som kan utføras i vekene framover.

Sikrer arbeid til maritim næring

– Det at HI framskynder vedlikeholdsarbeid på skipa, er veldig viktig for det maritime næringslivet i Bergensregionen og på Vestlandet, seier dagleg leiar i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen.
– Oppdrag for HI er med på å holde maritim næring i aktivitet gjennom en periode kor utstyrsleverandører ofte opplever utsetninger av planlagte prosjekt og kansellerte reiser på grunn av lokale karanteneregler og stengte grenser.

 

Forfatter: Stine Hommedal – foto Runar B. Mæland/HI

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler