Først og størst i verden

Først og størst i verden

Først og størst i verden 150 150 Maritime Bergen

[ingress]Norge var først og er så langt størst på gassdreven skipsfart. Nå konverterer stadig flere land skipstrafikken sin til LNG-drift. Da er det naturlig å søke hjelp hos de som ligger fremst, slik som Fjord1. Av totalt 20 gassdrevne passasjerskip i verden, er 12 Fjord1 sine. Dette gjør fergeselskapet til global leder på miljøvennlig skipsdrift.[/ingress]

Nord-Amerikas største fergeoperatør, Washington State Ferries (WSF) er blant dem som har søkt norsk kunnskap og erfaring.

– Ingen andre fergeselskap har mer erfaring med bruk av LNG som drivstoff på ferge enn Fjord1. Jeg setter stor pris på deres råd og kunnskapsdeling, sier visedirektør i Washington State Department of Transportation (WSDOT), John Moseley.

Spår sterkere LNG-vind i seilet

Med strengere internasjonale regler og krav om en NOx-reduksjon på 80 prosent fra januar 2016, spår eksperter en kraftig vekst i antallet LNG-drevne fartøy de neste årene. I tillegg til å gi en sterk reduksjon i utslipp av giftige gasser, er LNG et rimeligere og dermed et mer kostnadseffektivt drivstoff.

Fortsette som flaggskip

På tross av at flere land begynner å bygge opp kompetanse på gassdriftig skipsfart, er ikke Oscar Bergheim i Fjord1 redd for at Norge skal bli forbigått.

– Vi skal fortsette å sikre kvalitet i alle ledd, og se fremover. Det er en honnør for norsk maritim næring at verden ser til oss, spesielt når vi faktisk har noe å vise frem, understreker Bergheim.

 

Sak hentet fra Maritim avis 2013, side 25. Les saken i sin helhet her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler