Miljøavtale med Carnival

Miljøavtale med Carnival

Miljøavtale med Carnival 560 560 Maritime Bergen

En av Maritime Bergen sine samarbeidspartnere, Carnival Corporation har inngått nok et viktig samarbeid. Sammen med Bellona er partene enige om å jobbe sammen for å fortsette å forbedre miljø- og bærekraftig påvirkning.

Det nystiftede samarbeidet er basert på de to partenes fellesvisjon om en enda mer bærekraftig cruiseindustri i et fremtidig nullutslippssamfunn.

IMO (International Maritime Organization) sin strategi for å redusere klimagassutslipp innen 2050 blir videreført av Bellona og Carnival. Sammen med et økt fokus på å fortsette å forbedre cruiseindustriens miljøpåvirkning i lokalsamfunn og destinasjoner, settes et viktig rammeverk for felles samarbeid. Å ha en visjon om nullutslipp i havn og under operasjoner i uberørte områder, vil bidra til å tvinge gjennombrudd i teknologi og drift for å nå det målet.

«Bærekraftig virksomhet er topp prioritet for vår virksomhet, og som verdens største cruise-selskap har vi tatt, og fortsetter å ta en ledende rolle for bærekraftig turisme» sier Michael Thamm, konsernsjef, Costa Group & Carnival Asia for Carnival Corporation i en pressemelding. «Vi er sterkt forpliktet til å beskytte miljøet, og det inkluderer havene hvor våre fartøy går i og i de samfunnene vi opererer i. Samarbeid med ledende miljøorganisasjoner som Bellona-stiftelsen vil hjelpe oss med å oppnå vår visjon om å gi våre gjester ekstraordinære ferieopplevelser, mens vi møter, og ofte overskrider, våre miljøforpliktelser. »

«Vi er takknemlige og motiverte for å kunne jobbe sammen med en ledende industrispiller som Carnival Corporation,» sier Frederic Hauge, grunnlegger av Bellona Stiftelsen. «Bellona er forpliktet til å møte og bekjempe klimautfordringene ved å identifisere og gjennomføre bærekraftige miljøløsninger i tett samarbeid med næringen. Vårt samarbeid med Carnival Corporation vil gjøre det mulig for oss å øke vår innflytelse i å utvikle og fremme bærekraftige løsninger for den raskt voksende cruisesektoren, så vel som internasjonal frakt.»

Avtalens overordnede formål er å bidra til, og fremme bærekraftig drift i shippingindustrien. Samarbeidet vil fokusere på løsninger, forskrifter og lovgivning som favoriserer bruken av miljøvennlige fartøy, lokale destinasjoner og reisende

Maritime Bergen gratulerer med og applauderer den viktige avtalen og ser frem til videre samarbeid!

Les pressemeldingen i sin helhet på Bellona.org.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler