Geopolitiske utfordringer for maritim næring

Geopolitiske utfordringer for maritim næring

Geopolitiske utfordringer for maritim næring Maritime Bergen

Foto: Maritimt Forum Bergensregionen

Dette var en av overskriftene på Maritime Bergen sitt frokostmøte onsdag 26. november.

Erik Giercksky fra Norges Rederiforbund tegnet opp bildet av vår globale næring og pekte på utfordringer knyttet til vekst og fordeling, bærekraft og storpolitiske utfordringer som forholdene i Russland og flyktningsituasjonen i Middelhavet.

 

– Norske skip er til enhver tid spredt over absolutt hele kloden. Det betyr at man er en del av det politiske og geografiske landskapet i verden når noe skjer, poengterte Giercksky.

Erik Giercksky Norges Rederiforbund. Foto: maritime.no

 

Ole –Johan Haahjem fra Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi (KGJS)holdt et innlegg som tok forsamlingen helt konkret inn i situasjonen med flyktninger om bord. Rederiet har det siste året deltatt i flere redningsoperasjoner utenfor Italias kyst.

– Det er vår soleklare plikt å hjelpe personer i havsnød, sa Haahjem. Men, flyktningeproblematikk er først og fremst myndighetene sitt ansvar, og vi håper på å slippe flere slike hendelser i fremtiden.

Dette er naturligvis en naturligvis en stor utfordring og påkjenning for våre mannskaper, la han til.


Ole Johan Haahjem. Foto: maritime.no

I april i år reddet et av KGJS sine skip 80 flyktninger fra en enkel gummibåt. Kort tid eter plukket et annet av selskapets skip opp 220 personer, inkludert barn og gravide kvinner. I løpet av et par dager i juni ble 194 flyktninger reddet.

 

Les mer om opplevelsene til KGJS her:

Skrevet av Anne- Kristine Øen

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler