Ønsker verdens mest miljøvennlige flåte

Ønsker verdens mest miljøvennlige flåte

Ønsker verdens mest miljøvennlige flåte Maritime Bergen

Det var ingenting å si på ambisjonene da Næringsminister Monica Mæland og statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Lars Andreas Lunde denne uken signerte en samarbeidserklæring med sentrale aktører i kystfartsnæringen. Målet med samarbeidet er å gjøre den norske flåten av kystgående fartøy til den mest miljøvennlige i verden.

Samarbeidsavtalen om Grønn Kystfart er undertegnet.   Foto: DNV GL

Samarbeidsavtalen om Grønn Kystfart er undertegnet.          Foto: DNV GL

Norge er ledende

– Vi kan få dette til hvis vi vil. Vi har mange eksempler på at incentiver har drevet frem et grønt skifte. Teknologien ligger der, men vi må skalere opp bruken betydelig for å beholde vår internasjonale posisjon, sier DNV GLs visekonsernsjef Remi Eriksen til dnv.no.

Det er forventet at LNG- og batteridrift, områder hvor Norge har en ledende posisjon, vil bli stadig viktigere kilder til drivstoff for verdensflåten.

Ønsker samarbeid mellom bransjer

DNV GL er initiativtaker til Grønt Kystfartsprogram, en felles satsing mellom industrien og myndighetene med mål om å etablere verdens mest miljøvennlige og effektive kystfart. Programmet skal sørge for et løft på tvers av bransjer og departementer, bidra til at klimamålene oppnås og være pådriver for innovasjon. På sikt håper man at satsingen vil gi store eksportmuligheter innen flere sektorer.

– Skipsfartsnæringen har veldig gode forutsetninger for å være ledende i det grønne skiftet. Dette kan bidra til eksport av gode og fremtidsrettede miljøvennlige løsninger, mener næringsminister Monica Mæland (H).

 

Kilde: dnv.no

Skrevet av: Ulrik T. Sydnes

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler