Vårens studentpraktikant er klar

Vårens studentpraktikant er klar

Vårens studentpraktikant er klar 2560 2560 Maritime Bergen

Gjennom flere år har Maritime Bergen hatt studentpraktikanter utplassert, og denne våren er ikke et unntak. Årets praktikant er politikkstudenten Maren Søvre Haukeland som kommer fra Universitetet i Bergen. 

Maren er 22 år og er oppvokst på Askøy. Høsten 2017 startet askøyværingen på sin bachelor i sammenliknende politikk, og nå søker hun nye utfordringer gjennom Maritime Bergens praktikanttilbud. Ved siden av studier har Maren også engasjert seg i studentforeningen SAIH, hvor hun har hatt ansvaret for lokallagsøkonomien og seminarorganisering.

Jeg søkte hos Maritime Bergen fordi jeg interesserer meg for den maritime næringen, og fordi jeg har et ønske om å tilegne meg ny kompetanse innenfor et spennende og viktig fagfelt. Det er også en helt unik mulighet til å få testet kunnskapen fra studiet ut i praksis, samtidig som jeg får relevant arbeidserfaring.

En av Maritime Bergens hovedmålsettinger er rekruttering og kompetansebygging. Fokuset har også vært rettet mot unge kvinner, for å øke rekrutteringsgrunnlaget til maritim næring. Et HAV av muligheter er et årlig arrangement som holdes for jenter i ungdom- og videregående skole. I år skal dette avholdes 13. februar på og sammen med VilVite.

Som 16-åring deltok også Maren på Et HAV av muligheter.  Nå er hun altså 22 år og klar for å jobbe med dette arrangementet fra innsiden, og gleder seg til å være med på å bevisstgjøre skoleelever om mulighetene som finnes i maritime yrker.

Jeg synes det er spesielt gøy å ha en student i praksis hos oss, som fra ung alder har vist interesse for det maritime. Det at vi treffer igjen ungdom som har deltatt på våre arrangement tidligere år, viser at det vi driver med har effekt og at retningen vi har satt er riktig, sier Line Andersen, rekrutteringsanavarlig i Maritime Bergen. 

Et HAV av muligheter avholdes på VilVite 13. februar og er åpent for alle jenter i ungdom- og videregående skole. Arrangementet er gratis, men krever påmelding på

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler