• 24. October 2018

Åpning av Bergen HoloDeck

Åpning av Bergen HoloDeck

Åpning av Bergen HoloDeck 720 743 Maritime Bergen

Tidligere ble man tvunget til å sette seg inn i tegninger på flate ark for å bygge nye skip. Nå kan man få tegningene til å bli virkelighet og se med egne øyne om roret bør sitte lavere, rattet høyere eller om det er plass på dekk til det man bygger for å håndtere. 

I går, tirsdag, arrangerte Maritime Bergen, sammen med våre medlemsbedrifter NagellD og Mekatronikk, frokostmøte i Åsane. Under arrangementet ble det foretatt en høytidelig åpning av Bergen HoloDeck, et virtual reality (VR) visningsrom. 

Når 3D-briller, augmented reality og VR er på alles lepper, så viser åpningen av HoloDeck i Åsane at bergensbedriftene henger med i kampen om fremtiden. I Mekatronikks lokaler har de, sammen med NagellD, satt i stand et splitter nytt visningssenter. Sammen med HP Norge, Rainfall og Maritime Bergen, som også er med på prosjektet, kan man ta på seg 3D-briller og våkne opp nede i en merd eller i toppen av et boretårn. Bare fantasien setter begresninger.

– Jeg er imponert over kvaliteten på grafikken og overbevist om at potensialet for dette produktet er stort, sier daglig leder i Maritime Bergen, Harald Victor Hove, som legger til at opplevelsen minner litt om filmen Avatar.

Representanter for Lerøy og Framo var tilstede for å fortelle om sine erfaringer med VR, med mulighet til å teste noen av deres løsninger.

Del innhold