Maritime Bergen på Transport & Logistikk-konferansen

Maritime Bergen på Transport & Logistikk-konferansen

Maritime Bergen på Transport & Logistikk-konferansen 2560 2560 Maritime Bergen

Mandag og tirsdag denne uken feirer Transport & Logistikk-konferansen 60 år. 900 deltakere fra hele landet er samlet på Gardermoen for å måle temperaturen i bransjen og for å titte inn i spåkulen for hvordan næringen kommer til å utvikle seg de neste årene.

Næringspolitisk rådgiver, Petter Haraldsen Haugland, deltar fra Maritime Bergen.

– Når veidirektør Terje Moe Gustavsen allerede i åpningssekvensen av konferansen tar opp ambisjonen om at mer gods skal gå over fra vei til sjø, så får vi bekreftet at spørsmål vi jobber med hver dag er relevante langt utenfor kontorlokalene i Olav Kyrres gate, sier Haraldsen Haugland.

Analyser foretatt av DNV GL peker i samme retning og knuser myten om at sjøtransport må være over 300 km for å konkurrere mot biltransporten.

– Sjøtransport helt ned mot 65 km kan konkurrere med biltransport på halve distansen, og gi betydelig samfunngevinst ved å fjerne biltransport i tett befolkede og trafikkerte byområder, kom det frem av foredraget til Eivind Dale, senior principal consultant, marine advisory, i DNV GL.

Også Tor Andre Borge, administrerende direktør i Kystrederiene, holdt foredrag mandag. Han tok bla. opp viktigheten av å våge og prioritere enkelte havner.

Konferansen fortsetter utover dagen i dag, mandag, med temaer som Styrking av sjøtransportens konkurranseevne. I morgen, tirsdag, inkluderer programmet bla. inkluderer Kystlast og Infrastruktur for alternative drivstoff i havnene.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler