Årets første frokostmøte!

Årets første frokostmøte!

Årets første frokostmøte! 362 720 Maritime Bergen

I samarbeid med Bergen HoloDeck, inviterte Maritime Bergen til frokostmøte med mål om å avmystifisere og utrede for fremtidens tekniske muligheter.

Arrangementet fant sted torsdag 30. januar hos Holodeck i Åsane. Bergen HoloDeck er et showroom for industriell, kommersiell VR, AR, Mixed reality, interaktiv 3D, spillbasert læring og opplæring – og virtuell prototyping.

På Maritime Bergens første frokostmøte av året startet Nordic Choice med å servere mat og drikke for gjestene som hadde ankommet, som resulterte i god stemning, samt hyggelige og interessante samtaler.

Videre ønsket daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy, alle velkommen og informerte kort om frokostmøtet.

For å forklare og demonstrere hvordan teknologien med fordel kan benyttes i den maritime næringen, var selskapene Framo og Odfjell SE som selv benytter seg av utstyret, på arrangementet.

Selskapene holdt innlegg der de spesielt fokuserte på bruk av VR og 3D og forklarte hvordan slik teknologi med fordel kan benyttes i maritim næring. Teknologien kan blant annet fungerer som verktøy i salg og markedsføring. VR og 3D kan også være sentralt for opplæring ved å studere ulike skip, eller å trene på ulike krisesituasjoner, uten å måtte være fysisk tilstede. Susanne Andersen fra Framo, mener teknologien vil gi «Uante muligheter».

 

Det var også muligheter for deltagerne og prøve ut det tekniske utstyret. IT-selskapet Rainfall kunne friste med VR-briller som var til stor glede for deltagerne. Rainfall holdt senere et innlegg om videre muligheter teknologien kan gi.

Mekatronikk, som var vertskap for frokostmøtet, holdt siste innlegg hvor Richard Nilsen fortalte om tanken bak deres konsept. Dagens møte er en god start på et nytt år som tar oss videre inn i den digitale fremtiden.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler