«Bli med å styr kontakten mellom akademia og arbeidslivet!»

«Bli med å styr kontakten mellom akademia og arbeidslivet!»

«Bli med å styr kontakten mellom akademia og arbeidslivet!» 1620 1080 Maritime Bergen

Høsten 2017 har Hanne Haugland Nesbø vært praktikant hos Maritime Bergen. Det ble en spennende og travel høst.

Hanne som er 22 år gammel, fullførte denne høsten sin bachelorgrad i sammenliknede politikk ved Universitetet i Bergen. På fritiden har hun vært engasjert i en av Bergens mange studentforeninger.

 

  • Jeg valgte å søke praksis for å se hvordan mine teoretiske kunnskaper kunne praktiseres i arbeidslivssituasjoner. Den maritime næringen pekte seg ikke frem som et naturlig alternativ, men etter å ha gjort meg oppmerksom på problemstillinger knyttet til næringen ble interessen og nysgjerrigheten stor, sier Hanne.

 

Med faste arbeidsoppgaver som oppdatering av sosiale medier, publisering av nettsaker, samt delta på møtevirksomhet har studenten hatt varierte dager på og utenfor kontoret. Hanne trekker særlig frem Maritime Bergens bedriftsbesøk som lærerike for ytterligere kunnskap om medlemmenes utfordringer og virkelighet.

 

Høsten 2017 har Hanne arbeidet med prosjektet ”Maritim praksis”. Prosjektet er et praksistilbud for masterstudenter ved Det juridiske fakultet på Universitetet i Bergen, og har som formål å knytte næringsliv og akademia tettere sammen. Her skal studenter som kvalifiserer seg til emnet gjennomføre et praksisopphold i en maritim bedrift med et omfang på 30 dager fordelt over 10 uker.

 

  • Et praksisopphold er en unik mulighet for både studenten og bedriften! Den maritime næringen som favner stort historisk, må hele tiden drive omstilling for å være best i fremtiden også. Dermed er det viktig at næringen sikrer seg kloke hoder, samt fremstilles som et klart alternativ for studenter som skal ut i arbeidslivet. Oppsummert vil praksisbedriftene få muligheten til å rekruttere studenter fra en lokal utdanningsinstitusjon, og dermed skape et enormt potensiale for en lokalbasert kunnskapsklynge, sier Hanne.

 

Daglig leder i Maritime Bergen, Harald Victor Hove, mener studentpraksisordningen med UiB gir en vitamininnsprøytning for alle bedrifter som tar imot studenter. – Hanne har vært en stor ressurs for oss og utfordrer med nye perspektiver og kunnskap. Alle bedrifter som tar imot studenter gjennom ordningen til UiB vil sitte igjen med et svært godt utbytte.

 

Hove forteller at studentpraktikanten har jobbet målrettet og vist stort engasjement for prosjektet som Maritime bergen utvikler sammen med Juridisk fakultet i Bergen, og oppfordrer alle medlemsbedrifter til å overveie muligheten til å engasjere seg som praksisbedrift høsten 2018. – Det at vår studentpraktikant får muligheten til å være med på utformingen av et helt nytt fag på juridisk fakultet sier litt om nivået vi har hatt på vår student, avslutter Hove som gleder seg til å ta imot en ny studentpraktikant mandag 8. januar.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler