Cruiseindustrien med historisk klimaforpliktelse

Cruiseindustrien med historisk klimaforpliktelse

Cruiseindustrien med historisk klimaforpliktelse 620 413 Maritime Bergen

Cruise Lines International Association (CLIA) annonserte denne uken en historisk forpliktelse for cruisenæringen om å redusere flåtens karbonutslipp med 40 prosent innen 2030, skriver CLIA i en pressemelding.

Forpliktelsen om å redusere de globale flåteutslippene med 40 prosent er resultatet av en samarbeidsprosess blant de ledende aktørene i cruisenæringen. Arbeidet med å nå 40 prosentmålet vil bli målt mot en 2008 grunnlinje for flåten.

– Dagens annonsering er en hyllest av samarbeid på tvers av næringer og et delt engasjement for miljømessig bærekraft», sier Arnold Donald, CLIAs globale styreleder og president og administrerende direktør for Carnival Corporation og PLC.

Utslippsratene vil bli beregnet med utgangspunkt i de totale karbonutslippene til flåten, sammenlagte skipsfortøyninger og den samlede avstanden som ferdes. CLIA planlegger å rapportere årlig på industriens fremgang mot oppnåelsen av denne forpliktelsen.

– Vår ambisjon er å oppnå den internasjonale sjøfartsorganisasjonens mål om en karbonfri skipsfartindustri innen slutten på århundret. Vår forpliktelse til en 40 prosents reduksjon i karbonutslippene innen 2030 er et solid første steg i retning av å oppnå dette målet, fortsetter Donald.

Selv om medlemmene av CLIA Cruise Lines har egne bærekraftsprogrammer for å redusere avfall og å bevare og beskytte verdenshavene, så er forpliktelsen om å redusere karbonutslipp et viktig initiativ som de har tatt sammen for å minske utslipp av klimagasser.

– Dette viser at cruisenæringen tar klimautfordringen på alvor. Cruisenæringen er allerede godt i gang med sitt energieffektiviseringsarbeid men vil også sammen med resten av skipsfarten bidra til kraftige utslippsreduksjoner de nærmeste årene og gjøre skipsfarten karbonfri i løpet av dette århundret, sier Tor Christian Sletner, Vice President CLIA Europe.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler